Η Πρωτοχρονιά συνοδεύεται από μερικά παράξενα έθιμα και ένα από αυτά αποκάλυψε η Αιμιλία Βόντος στην κάμερα του Happy Day η οποία έφαγε 12 σταφύλια κάτω από το τραπέζι!

«Θες να σου πω τι έκανα πέρσι την Πρωτοχρονιά; Μπήκα κάτω από το τραπέζι μαζί με την κολλητή μου και φάγαμε 12 σταφύλια για να παντρευτώ. Όχι μόνο δεν παντρεύτηκα, αλλά χώρισα κιόλας», είπε η Αιμιλία Βόντος και προκάλεσε την απορία της Σταματίνας Τσιμτσιλή για το αν πρόκειται για κάποιο έθιμο.

Από που προέρχεται αυτό το έθιμο με τα 12 σταφύλια την Πρωτοχρονιά;

Πρόκειται για μια ισπανική παράδοση που συνοδεύει την υποδοχή του νέου έτους που έχει διαδοθεί και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Σύμφωνα με αυτή κάθε σταφύλι καταναλώνεται σε καθέναν από τους χτύπους του ρολογιού που σημαίνουν 12 και καλωσορίζουν το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου το νέο έτος. Κάθε σταφύλι και κάθε κουδούνι αντιπροσωπεύει κάθε έναν από τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Σύμφωνα με την παράδοση, η κατανάλωση των Δώδεκα Σταφυλιών οδηγεί σε μια χρονιά καλής τύχης και ευημερίας. Σε ορισμένες περιοχές, αυτή η πρακτική πίστευαν επίσης ότι διώχνει τις μάγισσες και το κακό γενικά αν και σήμερα ακολουθείται κυρίως ως παράδοση για τον εορτασμό και την υποδοχή του νέου έτους.

Συχνά αυτό σχετίζεται και με την ώρα στο ρολόι στην Πουέρτα ντελ Σολ, από όπου η αλλαγή της χρονιάς μεταδίδεται σε όλα τα μεγάλα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το viral trend στο TikTok

Την περασμένη χρονιά το έθιμο με τα 12 σταφύλια την Πρωτοχρονιά είχε γίνει viral στο TikTok. Οι χρήστες της πλατφόρμας κάθονταν κάτω από ένα τραπέζι τα μεσάνυχτα τρώγοντας δώδεκα σταφύλια με την ελπίδα να βρουν τον έρωτα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ