Στη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου που ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο Νίκο Ξυλούρη στο Ηρώδειο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα βρέθηκαν στα παρασκήνια όπου μίλησαν με τους τραγουδιστές που ερμήνευσαν τα τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη και φυσικά με τον μεγάλο Σταύρο Ξαρχάρκο, ο οποίος του αγκάλιασε θερμά.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα αποχώρησαν αγκαλιασμένοι από το Ηρώδειο. Η Μπέτυ Μπαζιάνα, επέλεξε για την βραδινή της έξοδο ένα σατινέ midi φόρεμα στο χρώμα της μέντας και ολοκλήρωσε το look της με μαύρες μπαλαρίνες και μια λευκή εσάρπα. Τα μαλλιά της τα είχε ανάλαφρες μπούκλες και το μακιγιάζ της ήταν σε φυσικούς τόνους.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ο Σταύρος Ξαρχάκος υποδέχτηκε στη σκηνή – με μεγάλη χαρά και συγκίνηση – την οικογένεια Ξυλούρη: τους Ψαραντώνη, Γιάννη Ξυλούρη, Γιώργη Ξυλούρη, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπη Ξυλούρη και Ελευθερία Ξυλούρη.

Με το χαρακτηριστικό τους ηχόχρωμα και ιδίωμα απέδωσαν τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη και με τις λύρες τους ταξίδεψαν στην Κρήτη. Μαζί τους οι Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος και Ηρώ Σαΐα, από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού σήμερα, ολοκλήρωσαν το αφιέρωμα ερμηνεύοντας τραγούδια που έχει τραγουδησει ο Νίκος Ξυλούρης.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ