Στην Επίδαυρο βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα, για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα «Μήδειας» του Μποστ.

Η Επίδαυρος γέμισε και το κοινό υποδέχθηκε θερμά το έργο-σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η σύζυγός του.

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην οποία έγραψε: «Στην Επίδαυρο, για τη Μήδεια του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού».

Να τονίσουμε ότι η παράσταση ήταν αφιερωμένη στις δυο σπουδαίες ηθοποιούς, Ντίνα Κώνστα και της Ανέζα Παπαδοπούλου οι οποίες έφυγαν πριν από μερικές ημέρες από τη ζωή και σκόρπισαν θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα είχαν παρακολουθήσει τη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα προς τιμήν του μεγάλου λαϊκού συνθέτη και δάσκαλου του, Απόστολου Καλδάρα, στο Ηρώδειο.

Γραμμένη το 1993 σε δεκαπεντασύλλαβο, η Μήδεια, του Μέντη Μποσταντζόγλου ή Μποστ, με τη χαρακτηριστική σκωπτική μαεστρία του δημιουργού της, είναι μια εκρηκτική παρωδία για τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της χώρας. Εδώ, η τραγική ηρωίδα σκοτώνει τα παιδιά της όχι από ερωτική ζήλεια, αλλά από απογοήτευση για τις κακές μαθησιακές επιδόσεις και τον άσωτο βίο τους. Ο πολυσχιδής Μποστ κεντάει με παιγνιώδη και κωμικό τρόπο πάνω στο αρχαίο δράμα για να «επικρίνει τους επικριτάς, να προβληματίσει τους κριτάς και να ελευθερώσει τους θεατάς».

Παίζουν (αλφαβητικά) Γιώργος Γλάστρας, Θανάσης Δήμου, Άνδρη Θεοδότου, Στέλιος Ιακωβίδης, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Κοσκινά, Σταύρος Σβήγκος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη • Χορός Μαρία Κωνσταντά, Ειρήνη Μακρή, Λυγερή Μητροπούλου, Ελπίδα Νικολάου, Κατερίνα Πατσιάνη, Ματίνα Περγιουδάκη, Μαριάμ Ρουχάτζε, Θεοδοσία Σαββάκη, Νιόβη Χαραλάμπους.

Φωτογραφίες: NDP/ Θωμάς Δασκαλάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ