Μια κοινή καλοκαιρινή έξοδο πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η πανεπιστημαικός βρέθηκαν στο θέατρο Πέτρας για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της «Μήδειας» του Ευριπίδη με τους Αιμίλιο Χειλάκη και Αθηνά Μαξίμου στους κεντρικούς ρόλους.

Αιμίλιος Χειλάκης-Αλέξης Τσίπρας.

Το ζευγάρι παρακολούθησε την παράσταση ενώ στο τέλος δεν δίστασε να βρεθεί στα παρασκήνια ώστε να συγχαρεί από κοντά τους συντελεστές. Για την μεφάνισή της η Μπέτυ Μπαζιάνα επέλεξε ένα καλοκαιρινό μαύρο φόρεμα σε midi μήκος. Το συνδύασε με μαύρα πέδιλα με χαμηλό τακούνι. Μάλιστα από το look της απουσίαζαν τα κοσμήματα.

Μπέτυ Μπαζιάνα-Γιώτα Νέγκα-Αθηνά Μαξίμου-Αλέξης Τσίπρας-Πατρίσια Απέργη-Εύα Νάθενα.

Η Μήδεια του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν o Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας με την Αθηνά Μαξίμου στον ομώνυμο ρόλο θα περιοδεύσει στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής και σε ολόκληρη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022 με αφετηρία το θέατρο Πέτρας στις 29 Ιουνίου.

Μπέτυ Μπαζιάνα-Αιμίλιος Χειλάκης-Αλέξης Τσίπρας.

Σε αυτό το ανέβασμα του σπαρακτικού έργου του παγκόσμιου θεάτρου, οι σκηνοθέτες ακολουθούν το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Αναστάσης Ροϊλός αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου, ενώ στο Χορό συναντάμε δύο κορυφαίες: τη Γιώτα Νέγκα και τη Μυρτώ Αλικάκη.

Το εμβληματικό έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, την κίνηση επιμελείται η Πατρίσια Απέργη και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος.

Φωτογραφίες: NDP/Παναγιώτης Κουφαλέξης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ