Στην Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο Μπαράκ Ομπάμα, που μετά την παραμονή του στην Αντίπαρο και τη βίλα του Τομ Χανκς, έφτασε στην Αθήνα για την ομιλία του στο προγραμματισμένο συνέδριο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Χαίρομαι που είμαι ξανά εδώ», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ενώ στη συνέχεια ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το πνεύμα που γεννήθηκε στην Αθήνα εμπνέει ανθρώπους ανά τον κόσμο».

Στην ομιλία του στο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «SNF Nostos Conference», ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ενώ μίλησε για τους νέους, τις κοινωνικές ανισότητες και την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλους τους κλάδους.

Ποιοι έδωσαν το παρών;

Το παρών στο συνέδριο έδωσαν πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την κόρη του Δάφνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καθώς και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Παράλληλα στην εκδήλωση βρέθηκαν η Γκλεν Κλόουζ που βρίσκεται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως ομιλήτρια και η Νία Βαρντάλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ