Στο κάστρο Μπαλμόραλ έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ την τελευταία της δημόσια εμφάνιση την περασμένη Τρίτη. Στο ίδιο μέρος άφησε χθες την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών. Στο πλευρό της είχε τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, Κάρολο και Άννα που είχαν προλάβει να ταξιδέψουν στα Χάιλαντς της Σκοτίας. Στη συνέχεια έφτασαν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αλλά η 96χρονη μονάρχης της Βρετανίας είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Το κάστρο Μπαλμόραλ ήταν πάντα το καταφύγιο της βασίλισσας Ελισάβετ. Εκεί πέρασε και το τελευταίο καλοκαίρι της ζωής της. Στο μέρος αυτό έχει ζήσει και κάποιες από τις πιο όμορφες μέρες της από την παιδική της ηλικία μέχρι τον θάνατό της ενώ είναι συνυφασμένο με τον «βράχο» της, τον πρίγκιπα Φίλιππο. Ο θάνατός του άλλωστε στις 9 Απριλίου 2021 ήταν η αρχή της επιδείνωσης της υγείας της.

Τον Αύγουστο του 1946 ο Φίλιππος προσκλήθηκε να περάσει έξι εβδομάδες για κυνήγι χήνας στο κάστρο Μπαλμόραλ της βασιλικής οικογένειας, το οποίο βρίσκεται στη Σκοτία. «Υποθέτω το ένα οδήγησε στο άλλο και ξεκίνησα να το σκέφτομαι σοβαρά. Όταν επέστρεψα το 1946 και πήγα στο Μπαλμόραλ ήταν πιθανότατα τότε που το είδαμε πιο σοβαρά και αρχίσαμε να το συζητάμε» είχε αποκαλύψει ο Φίλιππος για το πώς ξεκίνησε η σχέση ζωής με την Ελισάβετ. 

Κάνοντας ιππασία στο Μπαλμόραλ το καλοκαίρι του 2020.

Δείτε κάποιες από τις δημόσιες εμφανίσεις της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ:

Φωτογραφίες: Shutterstock, Mega Agency, Instagram

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ