Η Αννούλα Φλωρινιώτη μαζί με τη μητέρα της Μάχη βρίσκονταν συνεχώς στο πλευρό του Νίκου Φλωρινιώτη ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 39 του χρόνια. Τις τελευταίες του στιγμές, η αδελφή του ήταν εκείνη που κατάλαβε πως έφυγε από τη ζωή.

«Εγώ και η μητέρα μου ήμασταν στο νοσοκομείο και οι φίλοι μας βοηθούσαν. Εγώ ήμουν μαζί του όταν “έφυγε”. Τις τελευταίες πέντε ημέρες δεν είχε επικοινωνία γιατί από ό,τι μου είπαν οι γιατροί θα πονούσε υπερβολικά και του έβαζαν συνέχεια μορφίνες και ηρεμιστικά για να μην πονάει.

Δεν κατάλαβα τίποτα. Τον χάιδευα εκείνη την ώρα και του μιλούσα όπως συνήθως. Αν δεν έβλεπα που άλλαζε το χρώμα του δεν θα είχα καταλάβει κάτι να φωνάξω τους γιατρούς. Απλά άκουσα την καρδιά του. Επειδή κάθε μισή ώρα του έβαζα θερμόμετρο, του έβαζα παγοκύστες για να πέσει ο πυρετός και ενημέρωνα τους γιατρούς για να έρθουν. Εκείνη την ώρα που τον χάιδευα βλέπω το χρώμα του και δεν μου άρεσε, ενώ είχε υψηλό πυρετό και ήταν κόκκινος, άρχιζε και χλόμιαζε. Έβαλα το οξύμετρο στο δάχτυλό του και βλέπω ότι η καρδιά δεν λειτουργούσε. Πανικοβλήθηκα και φώναζα και ήρθαν οι γιατροί», περιέγραψε η Αννούλα Φλωρινιώτη για τον θάνατο του αδελφού της Νίκου.

Στη συνέχεια, η Αννούλα Φλωρινιώτη δήλωσε ότι θα κινηθούν νομικά για την υπόθεση του θανάτου του αδελφού της αναζητώντας ευθύνες για παραλήψεις και αμέλειες περιγράφοντας πώς από μια ελιά μέχρι να γίνει η σωστή διάγνωση πως είναι μελάνωμα πέρασαν δύο χρόνια.

«Πρέπει να σταθώ στην οικογένεια, “έφυγε” ο πατέρας μου, “έφυγε” ο αδελφός μου, εγώ έμεινα, η μάνα μου τι να κάνει μόνη της; “Ερείπιο” είναι», περιέγραψε η Αννούλα Φλωρινιώτη σημειώνοντας ότι οι οικονομικές ανάγκες έχουν πέσει πάνω της. «Η μαμά μου περνάει πολύ δύσκολα. Μου έλεγε τώρα που ερχόμουν να προσέχω τον εαυτό μου κι ότι εκείνη μεγάλωσε και δεν έχει ανάγκη. Της είπα ότι έχω εγώ ανάγκη από εκείνη.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Φλωρινιώτης: Η τελευταία του φωτογραφία αγκαλιά με την αδελφή του στο νοσοκομείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ