Μια πολύ σημαντική μέρα ήταν η χθεσινή για τον θεσμό της βασιλείας στην Ισπανία. Η κόρη του βασιλιά Φελίπε και της βασίλισσας Λετίσια, πριγκίπισσα Λεονόρ γιορτάζει τα 18α της γενέθλια και αυτό σημαίνει πως γίνεται κι επίσημα η διάδοχος του θρόνου.

Ο βασιλιάς Φελίπε, η βασίλισσα Λετίσια με τις πριγκίπισσες Λεονόρ και Ινφάντα Σοφφία.

Και επίσημα διάδοχος του ισπανικού θρόνου

Την, Τρίτη 31 Οκτωβρίου, η ινφάντα Σοφία, η πριγκίπισσα Λεονόρ, ο βασιλιάς Φελίπε, η βασίλισσα Λετίsια και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ πρωτοστατούν στην τελετή ορκωμοσίας του Συντάγματος ενώπιον του Ισπανικού Κοινοβουλίου, στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων, στις 31 Οκτωβρίου 2023, στη Μαδρίτη.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ ορκίστηκε στο Σύνταγμα ενώπιον του Ισπανικού Κοινοβουλίου με την ευκαιρία των 18ων γενεθλίων της, όπως ακριβώς έκανε και ο πατέρας της βασιλιάς Φελίπε όταν ενηλικιώθηκε. Αυτή η επίσημη πράξη έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα.

Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια.

Η δεξίωση με τους royals της Ευρώπης

Από την τελετή ήταν απούσα η Σοφία της Ισπανίας, γεγονός που της είχε προκαλέσει θλίψη. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες η βασιλομήτωρ είχε ξεσπάσει σε κλάματα σε επίσημη εμφάνιση μην μπορώντας να συγκρατήσει τη στεναχώρια της.

Το απόγευμα της Τρίτης, ωστόσο, η βασιλομήτωρ ήταν καλεσμένη μαζί με άλλους rοyals της Ευρώπης στη δεξίωση που ακολούθησε στο βασιλικό παλάτι του Ελ Πάρντο.

Εκεί βρέθηκε και η Άννα Μαρία, η χήρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. H ίδια εθεάθη στο πολυτελές όχημα. Δίπλα της καθόταν στο όχημα η πρωτότοκη κόρη της Αλεξία.

Η σπάνια εμφάνιση της Αλεξίας

Η Αλεξία της Δανίας γεννήθηκε στην Κέρκυρα, 10 Ιουλίου 1965 και είναι η μεγαλύτερη κόρη του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου και της συζύγου του Άννας Μαρίας.

Η ίδια σπάνια κάνει δημόσιες εμφανίσεις. όπως φαίνεται κλήθηκε να συνοδέψει τη μητέρα της στη δεξίωση για τα 18α γενέθλια της πριγκίπισσας Λεονόρ.,

Διαβάστε επίσης:

Bασίλισσα Λετίσια: Με μπλε φόρεμα Carolina Herrera στην ορκωμοσία της πριγκίπισσας Λεονόρ – Πού το έχει φορέσει ξανά;

Σοφία της Ισπανίας: Κρύφτηκε από τις κάμερες – Με την αδελφή της Ειρήνη και τον Χουάν Κάρλος στη δεξίωση για την εγγονή της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ