Στην Αθήνα βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα όλα τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με αφορμή το μνημόσυνο των 40 ημερών από τον θάνατό του. Ο φωτογραφικός φακός συνάντησε την Αλεξία και τη Θεοδώρα μαζί με τη μητέρα τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων προετοιμασιών. Η Άννα Μαρία και οι κόρες της τηρούν την παράδοση που θέλει την οικογένεια να φορά μαύρα εις ένδειξη πένθους για το πρώτο διάστημα μετά τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου.

Μαυροντυμένη εμφανίζεται και η αδερφή του εκλιπόντος Σοφία της Ισπανίας στις επίσημες εμφανίσεις. Η βασιλομήτωρ της Ισπανίας θα είναι στην Ελλάδα για το μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Αθηνών το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. Την επόμενη μέρα, η οικογένεια θα κάνει τρισάγιο στο Τατόι.

Η Άννα Μαρία και οι κόρες της, Θεοδώρα και Αλεξία.

Στη χώρα μας ταξίδεψε και ο πρωτότοκος γιος του βασιλιά, Παύλος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ. Το ζευγάρι έφτασε στην Αθήνα στις 15 Φεβρουαρίου.

Η οικογένεια εξέδωσε και ανακοίνωση αναφορικά με το πώς επιθυμεί να καλύψει ο Τύπος το μνημόσυνο.

Η ανακοίνωση

«Σχετικά με την επικείμενη Επιμνημόσυνη Δέηση των 40 ημερών του Βασιλέως Κωνσταντίνου που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11:00 πμ, παρακαλούμε όπως σημειώσετε:

Θα υπάρχει προκαθορισμένος χώρος στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης για τους εκπροσώπους του Τύπου οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας ή ταυτοτήτων ΕΦΕ και Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Εσωτερικά στο Ναό δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν εκπρόσωπο του Τύπου».

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ