Η Αλεξία Μαυρολέων είναι η φωτογράφος που ανέλαβε να απαθανατίσει τις καμπάνιες των συλλογών της σχεδιάστριας Annina Pfuel. Σε μία από αυτές μάλιστα τον ρόλο του μοντέλου ανέλαβε η Μαρία Ολυμπία.

Η μεγαλύτερη κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ πόζαρε στον φακό της Ελληνίδας φωτογράφου με τα πιο ρομαντικά φορέματα. Στην ίδια καμπάνια πόζαραν και καλή της φίλη Έλλα Ρίτσαρντς και η Ηλέκτρα Νιάρχου.

Τα τέσσερα κορίτσια κινούνται στους ίδιους κοσμικούς κύκλους.

Τη Μαρία Ολυμπία τη φωτογράφισε και για την καμπάνια της σειράς που υπογράφει η Μαρί Σαντάλ καθώς και τον Αχιλλέα με τον Οδυσσέα που ανέλαβαν επίσης τον ρόλο του μοντέλου για χάρη της μητέρας τους.

Ποια είναι η φωτογράφος Αλεξία Μαυρολέων

Η καλλιτεχνική φύση της Αλεξίας Μαυρολέων δεν ξεδιπλώνεται μόνο στην τέχνη της φωτογραφίας. Ασχολείται επίσης με τη γλυπτική και την περφόρμανς. Σπούδασε στο περίφημο Rhode Island School of Design στο Ρόουντ Άιλαντ της Αμερικής.

Η 26χρονη καλλιτέχνις γεννήθηκε στο Λονδίνο όπου και ζει αλλά είναι γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας της Ελλάδας.

Η οικογένεια Μαυρολέων, με ρίζες από την Πελοπόννησο και την Κάσο, απλώθηκε μέσω της ναυτιλίας σε όλο τον κόσμο. Κυρίως όμως στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ