Ο Νικόλαος, ο Φίλιππος, ο Παύλος, η Αλεξία και η Θεοδώρα βρέθηκαν εχθές στην Μητρόπολη Αθηνών όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στη συνεχεία στο Τατόι, όπου έγινε η ταφή.

Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανέλαβε να πει δυο λόγια μετά το τέλος της εξόδιου ακολουθίας. Ο συγκινητικός επικήδειος του Παύλου είχε αναφορές στις στιγμές ορόσημο στη ζωή του πατέρα του.

Η μεγαλύτερη κόρη του Κωνσταντίνου και της Αννας Μαρίας, Αλέξια, που ζει στα Κανάρια Νησιά με τον ισπανικής καταγωγής αρχιτέκτονα σύζυγό της, Κάρλος Μοράλες Κιντάνα και τα τέσσερα παιδιά τους, βρέθηκαν στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά.

Η Αλεξία γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1965 στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα. Δύο χρόνια αργότερα έφυγε με την οικογένειά της στη Ρώμη και μετά το 1975 έγινε μόνιμη κάτοικος Λονδίνου. Παντρεύτηκε στις 9 Ιουλίου του 1999, με τον πατέρα της να την παραδίδει νύφη.

Η 58χρονη σήμερα Αλεξία, κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις καθώς έχει επιλέξει να ζει χωρίς διασημότητα. Η ίδια είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Άννα – Μαρία» και της ιστιοπλοϊκής ομάδας Azur de Puig.

Η Αλεξία δίπλα στον σύζυγό της, Κάρλος Μοράλες Κιντάνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ