Ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης τερμάτισε στην τρίτη θέση του φετινού MasterChef. Η συμμετοχή του για εκείνον ήταν ιδιαίτερης σημασίας. Όχι μόνο να κερδίσει πράγματα γύρω από την μαγειρική μέσα από τις διαδικασίες του διαγωνισμού και τους σεφ με τους οποίους θα ερχόταν σε επαφή, αλλά και να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Εκείνο ενός ανθρώπου που πίστεψε στον εαυτό του και κατάφερε να νικήσει τους δαίμονές του.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρικού διαγωνισμού είχε μιλήσει ανοιχτά για το γεγονός ότι υπήρξε χρήστης ουσιών. Ωστόσο λαμβάνοντας βοήθεια και κατανοώντας όσα τον οδήγησαν στη χρήση κατάφερε να εξελιχθεί και να απεξαρτηθεί.

Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης εξήγησε ότι έχει δεχτεί πολλά μηνύματα, όπως και στην περσινή του συμμετοχή είχε συμβεί το ίδιο, από παιδιά που παλεύουν με τους δικούς τους δαίμονες. «Έχω πάρα πολλά μηνύματα τα οποία είναι πολύ συγκινητικά. Από πρώην χρήστες, από παιδιά που παλεύουν, από μανάδες, από συντρόφους. Εγώ ήμουν χρήστης ενδοφλέβιας ηρωίνης. Κάποια στιγμή πίστεψα ότι ίσως γίνεται να αλλάξω. Πήρα παραδείγματα από παιδιά που είχαν αλλάξει τη ζωή τους, οπότε κι εγώ θέλησα να το δώσω παρακάτω. Πήγα στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, δεν θα μπορούσα αλλιώς μόνος μου. Στην αρχή πήγα με το ζόρι, αλλά από εκεί είναι που είδα και τα παραδείγματα. Το πώς έμπλεξα είναι μεγάλη ιστορία, έχει να κάνει με τα βιώματά μου από παιδική ηλικία, παρέες, τα οποία τα γνωρίζω πλέον, έμαθα ποια είναι και μπορώ να τα αντιμετωπίζω. Το πιο σημαντικό για εμένα ήταν να περάσω το μήνυμα», εκμυστηρεύτηκε ο μάγειρας.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξανδρος Αντωνελάκης: Το μήνυμα της Στέλλας Κατσέ για τον αποκλεισμό του από τον τελικό του MasterChef

MasterChef – Αλέξανδρος Αντωνελάκης: Αποκάλυψε πως είναι κι επίσημα ζευγάρι με τη Στέλλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ