Η Eurovision είναι μία γιορτή για το ευρωπαϊκό τραγούδι. Μία γιορτή με αρκετές υπερβολές και πρωτοπορίες, ειδικά στο κομμάτι της ομορφιάς. Έτσι και εμείς κάνοντας μία μικρή ανασκόπηση στα  beauty looks της Eurovision ανακαλύψαμε τη δύναμη του μακιγιάζ όχι μόνο στο κομμάτι των μεταμορφώσεων, αλλά και ως μία κοινωνικής δήλωσης.

Beauty look της Eurovision που τάραξαν τα νερά

Ξεκινάμε από το 1998. Η Dana International έγινε γνωστή παγκοσμίως  τον Μάιο του 1998, όταν κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για το Ισραήλ.

Το τραγούδι της, «Diva», είχε άμεση σχέση με αυτό που πρέσβευε: ένα τραγούδι με έντονο ρυθμό και ένα ρεφρέν έτοιμο που εξυμνούσε τη θηλυκή ενέργεια ανεξαρτήτου φύλου. Ήταν η εισαγωγή μας στην lgbtq+ κοινότητα.

Συνεχίζουμε με το 2006, όπου τα τέρατα Lordi απέδειξαν ότι στη σκηνή μπορούν να κυριαρχήσουν καλλιτέχνες που μένουν πιστοί στο ύφος και την αισθητική τους. Plus, ήρθαμε σε άμεση επαφή με τη δύναμη των special effect.

2014 και η Conchita συνέχισε το έργο της Dana International.  Πιο εκκεντρική και τολμηρή με τα μούσια της, δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι η θηλυκότητα έχει διαφορετικές εκδοχές έκδοσης.

Τέλος, φτάνουμε στο  2021 όπου το συγκρότημα Maneskin απέδειξε ότι η αρρενωπότητα δεν ορίζεται σε στενά. Με το DNA ενός Rockstar καταγεγραμμένο στο γονιδίωμα τους έφεραν την πρωτιά στην χώρα τους και στο προσκήνια μία φρέσκια προσέγγιση στο sexiness.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ