Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι μια από τις 5 πιο σοβαρές ανησυχίες ομορφιάς για το 50% των γυναικών σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μελέτες. Βέβαια, σύμφωνα με την εμπειρία μας πιστεύουμε ότι στο ποσοστό πρέπει να συμπεριληφθεί και αυτό των αντρών. Οι σκιάσεις που δείχνουν το βλέμμα κουρασμένο είναι μία από τις μεγαλύτερες skin care ανησυχίες.

Διαβάστε Επίσης: Περιποίηση ματιών, τι πρέπει να γνωρίζετε;

Μαύροι Κύκλοι: Γιατί εμφανίζονται;

Πρόκειται για ένα δερματικό πρόβλημα που δεν κάνει διακρίσεις ηλικίας ή φύλου. Δεν οφείλεται, όμως, πάντα στις ίδιες αιτίες.

  • Η έλλειψη ύπνου, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ και η έκθεση στο φως των ηλεκτρικών συσκευών ευθύνονται για την εμφάνιση κύκλων κάτω από τα μάτια κατά κύριο λόγο στις μικρές ηλικίες. Αν, λοιπόν, το παραπάνω lifestyle είναι επαναλαμβάνομαι οι μαύροι κύκλοι θα εγκατασταθούν και τότε το πρόβλημα δεν είναι συνεχώς εμφανές, ακόμα και μετά από ένα οχτάωρο ύπνου.
  • Η κληρονομική προδιάθεση είναι μια ακόμα αιτία εμφάνισης μαύρων κύκλων. Λόγω κατασκευής των οστών, κυρίως όμως λόγω ιδιοσυστασίας του μεσογειακού τύπου δέρματος, παρατηρείται συσσώρευση μελανίνης και κατά συνέπεια υπέρχρωση της περιοχής κάτω από τα μάτια. Στις περιπτώσεις αυτές οι κύκλοι δείχνουν βαθύτεροι και έχουν σκουρότερη απόχρωση -κιτρινωπή ή καφέ-, με αποτέλεσμα το βλέμμα να δείχνει βαρύ και κουρασμένο ακόμα και σε νεαρές γυναίκες.
  • Η κακή μικροκυκλοφορία ευθύνεται, τέλος, σε πολλές περιπτώσεις, για την εμφάνιση μαύρων κύκλων. Η κατακράτηση υγρών διογκώνει τα τριχοειδή αγγεία που βρίσκονται πολύ κοντά στην επιφάνεια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα, η περιοχή κάτω από τα μάτια να «σκιάζεται» και να αποκτά μπλε-μοβ απόχρωση.

Τα value for money προϊόντα που πραγματικά είναι βοηθητικά

Κρέμα ματιών αντιρυτιδικής, συσφικτικής δράσης και κατά των μαύρων κύκλων, MCosmetics 27.30 ευρώ

μαύροι κύκλοι

Patches για ενυδάτωση και λάμψη στο βλέμμα, Revitalization Hydrogel Eye Patch, Frezyderm, 20.00 ευρώ

μαύροι κύκλοι

Gel ματιών Erasing Eye Contour Gel για αναζωογόνηση, Erasing Eye Contour, Erre Due 21.00 ευρώ

μαύροι κύκλοι

Επανορθωτική κρέμα ματιών με οργανικό λάδι ελιάς, Eye Area Restoring, Seven7een, 20.20 ευρώ

μαύροι κύκλοι

 Αναζωογονητική κρέμα ματιών Revitalift Laser Renew, L’Oreal Paris, 25.20 ευρώ

μαύροι κύκλοι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ