Οι διακοπές του Πάσχα συνοδεύονται με πολλές διατροφικές ατασθαλίες. Αν πιστεύετε ότι μία λιπαρή διατροφή επηρεάζει μόνο το σώμα σας, είμαστε εδώ να σας διαψεύσουμε. Η επιδερμίδα επιβαρύνεται εξίσου το ίδιο. Για να σώσετε την κατάσταση, υιοθετήστε μικρές κινήσεις αποτοξίνωσης μετά το πασχαλινό τραπέζι.

Διαβάστε Επίσης: Το tip αποξίνωσης της Δούκισσας Νομικού

Πρόγραμμα αποτοξίνωσης για την επιδερμίδα σας

Η γλυκοζυλίωση (αντίδραση Mailard) είναι ένα φαινόμενο το οποίο συμβαίνει όταν το ζάχαρο του αίματος – η γλυκόζη – ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια και ενώνεται με τις πρωτεΐνες στο σώμα, κυρίως με την αιμοσφαιρίνη και το κολλαγόνο. Σχηματίζονται έτσι ενώσεις που προκαλούν βλάβες και φλεγμονές στους ιστούς, αφού δεν επιτρέπεται η κανονική μεταφορά του οξυγόνου στα όργανα. Εκτός από τις βλάβες που προκαλεί η γλυκοζυλίωση στα κύτταρα και στους ιστούς, έχει βρεθεί επίσης ότι επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό τη γήρανση. Έτσι ξεκινήστε, με κάποιο τρόπο πρέπει ανατρέψετε την επίδραση που έχει στο δέρμα του σώματος σας. Ένα πολύ καλός τρόπος είναι να βουρτσίζετε το σώμα σας με στεγνή βούρτσα. Με αυτό τον τρόπο  ενισχύεται η κυκλοφορία και η λεμφική αποστράγγιση, σύμφωνα με δερματολόγους. Εκτός από τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και επιτυγχάνεται και μείωση των τοξίνων, η μέθοδος dry brushing θα σας χαρίσει πιο λαμπερό δέρμα και θα “ενθαρρύνει” τη δημιουργία νέων κυττάρων.

αποτοξίνωση

Στη συνέχεια, κάντε ένα DIY ατμόλουτρο προσώπου στην άνεση του μπάνιου σου και θα έχεις αυτή την (υγιή) αναψοκκινισμένη και ενυδατωμένη λάμψη που σας χαρίζει και η αποτοξίνωση. Όταν τελειώσετε το ατμόλουτρο κάντε στο πρόσωπό σας ένα μασάζ, βάζοντας ταυτόχρονα την αγαπημένη σας κρέμα. Θα ακολουθήσετε τις παραπάνω κινήσεις αποτοξίνωσης;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ