Ο καθαρισμός προσώπου είναι το πρώτο βήμα στη ρουτίνα σας για τέλεια επιδερμίδα. Πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ σε όλη την επιφάνεια του προσώπου με τα ιδανικά προϊόντα για την επιδερμίδα σας. Το νερό και οι αφροί καθαρισμού μπορεί να λερώσουν τα μαλλιά μας, για αυτό και η Σταματίνα Τσιμτσιλή έχει το τέλειο gadget καθαρισμού προσώπου.

Το τέλειο gadget καθαρισμού προσώπου για να μη λερώσετε τα μαλλιά σας

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή σε πρόσφατο story της εμφανίστηκε με μία πετσετέ κορδέλα για να μιλήσει για ένα προϊόν περιποίησης προσώπου.

Σταματίνα Τσιμτσιλή gadget καθαρισμού

Αυτός ο τύπος κορδέλας είναι το τέλειο gadget καθαρισμού προσώπου για να μη βρέξετε τα μαλλιά σας. Απορροφητική, φιλική για το δέρμα, προστατεύει τα μαλλιά σας από τη λιπαρότητα των καθαριστικών προϊόντων και από το φριζάρισμα στις φύτρες. Είναι ένα αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από τα μπουντουάρ σας.

3 λάθη που, ίσως, κάνετε κατά τον καθαρισμό προσώπου

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας πρωί και βράδυ είναι το πιο σημαντικό βήμα φροντίδας που μπορούμε να της προσφέρουμε. Πάνω από δύο φορές όμως είναι απλά υπερβολή που πολύ εύκολα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς ή, αν μιλάμε για λιπαρή επιδερμίδα –αυτή δίνει συνήθως την αίσθηση του «βρόμικου»-, να οδηγήσει σε υπερπαραγωγή σμήγματος!

Ακόμα και σήμερα, η αντίληψη ότι το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους και το παγωμένο τους κλείνει είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Μόνο που οι πόροι, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν έχουν μυς για να ανοιγοκλείνουν. Αυτό που κάνει το ζεστό νερό είναι να «κλέβει» τα αποθέματα νερού και τα προστατευτικά έλαια από το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας και να την οδηγεί είτε σε υπερβολική ξηρότητα είτε σε υπερβολική λιπαρότητα-οι σμηγματογόνοι αδένες «ειδοποιούνται» να παράγουν σμήγμα για να αντιμετωπίσουν την ξαφνική ξηρότητα. Η μέση οδός, δηλαδή το χλιαρό νερό, είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσετε ήπια αλλά και αποτελεσματικά, τη διαδικασία καθαρισμού.

Τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού αφαιρούν και το μακιγιάζ. Αντίθετα όμως με τους ρύπους, τα κατάλοιπα του μακιγιάζ δεν μπορούν να διαλυθούν από μόνα τους και να απομακρυνθούν μόνο με νερό. Χρειάζονται και μια μικρή βοήθεια από εμάς: Όπως μας συμβουλεύουν οι ειδικοί, αμέσως μόλις ξεπλύνετε το πρόσωπό σας και ενώ η επιδερμίδα είναι ακόμα υγρή, την σκουπίζετε απαλά αλλά σχολαστικά, με ένα μαλακό πετσετάκι ή με τα ειδικά facial sponges.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ