Ο μήνας Ιανουάριος είναι μήνας αποτοξίνωσης και ακολουθείται μετά από ένα μήνα κραιπάλης. Η κατακράτηση υγρών και η κυτταρίτιδα είναι πιο εμφανή από ποτέ μετά την υπερ-κατανάλωση ποτού και γλυκών των εορτών. Η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει την ιδανική λύση αποτοξίνωσης και αυτή ακούει στο όνομα: Dry Brushing

Διαβάστε Επίσης: 5+1 τρόποι να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα

Το στεγνό βούρτσισμα ή dry brushing είναι η λύση για την κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα;

Η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει αφήσει πίσω της την υποκριτική καριέρα της και έχει αφιερωθεί στο well-being. Μάλιστα, δημιούργησε και το δικό της brand που απευθύνεται σε όσους θέλουν να βελτιώσουν το τρόπο ζωής τους ολιστικά. Έτσι σε ένα πρόσφατο video της στο instagtam μίλησε για το dry brushing και πόσο ευεργετικό είναι για το σώμα της, έτσι ώστε να αποβάλλει την κατακράτηση.

κατακράτηση υγρών κυτταρίτιδα

Το dry brushing  είναι τεχνική που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα όπου πολλοί πολιτισμοί, συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων Ελλήνων και Ιαπώνων, το χρησιμοποιούσαν για να καθαρίσουν το δέρμα τους.

dry brushing αποτοξίνωη

Τι ακριβώς είναι το dry brushing και ποια είναι τα οφέλη του;

Η πρακτική του στεγνού βουρτσίσματος μας θέλεις να βουρτσίζουμε την επιφάνεια του σώματος μας με μία βούρτσα σε στεγνό δέρμα. Οι κινήσεις είναι ανοδικές, η διαδικασία διαρκεί 3-5 λεπτά και πραγματοποιείται πριν το ντους.  Τα οφέλη του dry brushing είναι αρκετά:

Βοηθάει στην επιτάχυνση της απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων, αναζωογονώντας την όψη του δέρματος μας.

Διεγείρει τη μικρο-κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας ώστε να αποβληθούν οι τοξίνες από τα νεφρά.

Ενισχύει απορρόφηση θρεπτικών ουσιών από το δέρμα. Τα νεκρά κύτταρα, η ρύπανση από το περιβάλλον, οι τρίχες και ο ιδρώτας μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματός μας. Το στεγνό βούρτσισμα βοηθάει στο άνοιγμα των πόρων και, κατά συνέπεια, στην απορρόφηση θρεπτικών ουσιών, χαρίζοντάς μας ευεξία.

Λειτουργεί ως άριστο αγχολυτικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ