Αν πιστεύετε ότι η επιδερμίδα της Χέιλι Μπίμπερ είναι πάντα χαρακτηριστικό παράδειγμα του glass skin, εκείνη σε μία στιγμή 100% ειλικρίνειας έρχεται να σας διαψεύσει. Η Χέιλι Μπίμπερ μοιράστηκε στο TikTok  ένα δερματικό πρόβλημα, που απασχολεί μερίδα μεγάλου πληθυσμού. Γνωρίζετε τη περιστοματική δερματίτιδα;

Η Χείλι Μπίμπερ έδειξε το δερματικό της πρόβλημα και τα σημάδια αυτού

Μας αρέσει πολύ όταν οι άνθρωποι με εκατομμύρια followers, καθιστούν νορμαλ μία δερματική πάθηση. Μοιράζονται την αλήθεια τους και έμμεσα μας παρακινούν να μη ντρεπόμαστε για την πραγματική εικόνα της επιδερμίδας μας. Η Χέιλι Μπίμπερ αντιμετωπίζει ένα δερματικό πρόβλημα που ονομάζεται περιστοματική δερματίτιδα.

Χέιλι Μπίμπερ κοντινό

Τα συμπτώματα της περιστοματικής δερματίτιδας περιλαμβάνουν την εμφάνιση εξογκωμάτων, είτε κόκκινων είτε στο χρώμα του δέρματος, γύρω από το στόμα και μερικές φορές τη μύτη, όπως στην περίπτωσή μου. Τα εξογκώματα μπορούν, επίσης, να εμφανιστούν γύρω από τα μάτια, ακόμη και γύρω από τον κόλπο ή το ορθό, οπότε η πάθηση ονομάζεται περινεϊκή δερματίτιδα. Είναι φλεγμονώδης και σχεδόν σαν αλλεργικός τύπος αντίδρασης. Σε μια πρόσφατη μελέτη, περίπου το 9% των ανθρώπων που έβαζαν κρέμες στεροειδών στο πρόσωπό τους για έναν μήνα ή και περισσότερο, εμφάνισαν την πάθηση. Υπάρχουν και αρκετές αναφορές περιστατικών που υποδεικνύουν ότι τα ρινικά στεροειδή, που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία αλλεργιών, μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε περιστοματική δερματίτιδα – αλλά οι λόγοι για αυτό δεν είναι ξεκάθαροι. Άλλοι παράγοντες που προκαλούν την πάθηση μπορεί να περιλαμβάνουν το στρες, την ευαισθησία στη ζάχαρη και τη γλουτένη, ακόμα και στο φθόριο που περιέχουν τα προϊόντα στοματικής υγιεινής.

Διαβάστε Επίσης: Το νέο αγαπημένο βερνίκι νυχιών της Χέιλι Μπίμπερ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ