Το μακρύ καρέ είναι ένα δημοφιλές και κομψό χτένισμα των τελευταίων σεζόν. Χωρίς να είναι αδιάφορο όσο τα πολύ μακριά μαλλιά και χωρίς να είναι πολύ κοντό, είναι η προτίμηση πολλών γυναικών, όπως της Αθηνάς Οικονομάκου. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο κούρεμα χρειάζεται styling. Όχι υπερβολές, αλλά κίνηση όπως έδωσε η ηθοποιός στο κούρεμα της.

Διαβάστε Επίσης: To μακιγιάζ που ταιριάζει σε όλες από την Αθηνά Οικονομάκου

Πώς να κάνετε styling στο μακρύ καρέ;

Η Αθηνά Οικονομάκου, όπως θα εντοπίσετε στην παρακάτω φωτογραφία,

Αθηνά Οικονομάκου χτένισμα

εστίασε στις άκρες του κουρέματος της για να δώσει κίνηση στο χτένισμα της. Τις γύρισε προς τα έξω και προσέδωσε ένα ρετρο vibe και ένα ενδιαφέρον στα ίσια μαλλιά της. Το συγκεκριμένο χτένισμα μπορείτε να το επιτύχετε με μία στρογγυλή βούρτσα και το σεσουάρ σας.

Σε ποια πρόσωπα ταιριάζει ;

  • Οβάλ πρόσωπο: Του ταιριάζουν όλα τα στυλ του μακρύ καρέ και το μήκος είναι θέμα προτίμησης. Επιλέγοντας έντονο φιλάρισμα μπορείτε να δώσετε το εφέ της κίνησης. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε αφέλειες ή φράντζα και να απογειώσετε το lob κούρεμα που επιλέξατε.
  • Στρογγυλό πρόσωπο: Το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου στερείται από γωνίες. Επομένως, πρέπει να σκεφτείτε καλά το μήκος που θα έχει το μακρύ καρέ σας. Προτιμήστε μια μακριά εκδοχή του που να ξεκινάει από την κλείδα, δηλαδή τον ώμο, για να κάνετε το λαιμό σας να δείχνει πιο μακρύς. Ιδανική επιλογή είναι και το ασύμμετρο μακρύ καρέ ή η Α γραμμή του. Αν θέλετε να προσθέσετε αφέλειες, επιλέξτε τις πλάγιες τύπου φράντζας. Επίσης, αποφύγετε τις ίσιες αφέλειες που καλύπτουν όλο το μέτωπο, διότι θα κάνουν το πρόσωπο σας να δείχνει ακόμη πιο στρογγυλό.
  • Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Προτιμήστε ένα lob με μήκος που να φτάνει ή να ξεπερνάει το ύψος του πηγουνιού για να δημιουργήσετε μια ισορροπία στις γωνίες του προσώπου σας. Το φιλάρισμα θα βοηθήσει στο να απαλύνετε τις έντονες γωνίες. Τέλος, αποφύγετε οποιοδήποτε χτένισμα προσθέτει ύψος στο επάνω μέρος του κεφαλιού, διότι θα κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει πιο πλατύ στο σημείο εκείνο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ