Δίχασε τον κόσμο της μόδας το show του Schiaparelli στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Η επιλογή του οίκου να φορέσει στα διάσημα μοντέλα που έκαναν catwalk ψεύτικες κεφαλές ζώων προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φιλόζωων.

Στη χώρα μας, η Κατρίνα Τσάνταλη ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους. Με την τοποθέτησή της συμφώνησε και ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης.

Στον αντίποδα βρέθηκε ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας. «Εγώ και ο Περικλής Κονδυλάτος όχι απλά αγαπάμε τα ζώα…. τα λατρεύουμε και πάνω από όλα τα σεβόμαστε και το δείχνουμε από τον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας με τα ζώα» γράφει σε μια ανάρτησή του στο Instagram. «Δεν αγοράζουμε ποτέ ζώα και όλα τα κατοικίδια και των δυο μας είναι αδέσποτα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο κεφάλι της τίγρης που χρησιμοποιήθηκε στο show του οίκου Schiaparelli αλλά και σε παλαιότερο δικό του. «Είναι ένας τρόπος για τη μόδα να τιμήσει τα ζώα. Ποιος θα σκεφτεί κυνήγι τίγρης στην εποχή μας; Σοβαρά τώρα… Και οι δύο εικόνες αφήνουν αποτύπωμα που πηγάζει από την τεράστια δημιουργική αγάπη και τον υπέρμετρο σεβασμό για όλα τα ζώα» αναφέρει ο Βασίλης Ζούλιας.

«Αν και η μόδα και η τέχνη δεν χρειάζεται να εξηγούνται και ούτε η καλλιτεχνική οπτική πρέπει να εξηγείται» κατέληξε ο σχεδιαστής για το γεγονός ότι μπήκε στη διαδικασία να κάνει αυτή την ανάλυση.

Να σημειώσουμε ότι ο Βασίλης Ζούλιας ήταν από τους Έλληνες σχεδιαστές που καταδίκασαν τον οίκο Balenciaga που έδειχνε σε καμπάνια του παιδιά να κρατούν στα χέρια τους BDSM αρκουδάκια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ