Το Super Chronomat Automatic 38 Origins κάνει το ντεμπούτο του. Με χαρακτηριστικό γνώρισμα του την υπεύθυνη διαχείριση πηγών καλύτερου χρυσού και καλύτερων διαμαντιών.

Η Breitling είναι μια #SQUADONAMISSION to do better κάνοντας την πολυτέλεια πιο βιώσιμη. Το πρώτο «ανιχνεύσιμο ρολόι» της μάρκας ενημερώνει με διαφάνεια και συμπεριλαμβάνει τους ιδιοκτήτες του σχετικά με την προέλευση των πολύτιμων υλικών του. Ένα blockchain αρχείο στο NFT που συνοδεύει κάθε ρολόι περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που λαμβάνονται κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού για τον βιοτεχνικό χρυσό του και διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριο.

Το Super Chronomat Automatic 38 Origins έχει σχεδιαστεί για να κάνει το δικό του fashion statement, είτε το συνδυάσετε με ένα power κοστούμι είτε με το αγαπημένο σας Τ-shirt και τζιν. Μπορείτε να διακρίνετε τα Super από την υπόλοιπη οικογένεια Chronomat από τα κεραμικά rider tabs στην στεφάνη, την κεραμική κορώνα και το rouleaux μπρασελέ από καουτσούκ που διατίθεται μόνο με αυτήν την υπέρ πλήρη σειρά. Εκτός όμως από την ενισχυμένη παρουσία του, αυτό το νέο ρολόι έχει και μια άλλη σημαντική δήλωση να κάνει. Αποτελεί το εφαλτήριο της αποστολής της Breitling για βιώσιμη ανάπτυξη.

«Η Breitling έχει αποστολή να δημιουργήσει όμορφα προϊόντα και εμπειρίες με καλύτερα υλικά και καλύτερη παραγωγή», δήλωσε ο Georges Kern, CEO της Breitling. «Ο οδικός μας χάρτης ξεκινά εδώ με το proof-of-concept Super Chronomat Origins».

Μέχρι το 2025, ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Breitling θα διαθέτει καλύτερο χρυσό και καλύτερα διαμάντια: βιοτεχνικός χρυσός και διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριο και προέρχονται υπεύθυνα από διαπιστευμένους προμηθευτές. Για να είναι πλήρως υπεύθυνη για την αποστολή της, η Breitling εισάγει επίσης την ιχνηλασιμότητα από άκρο σε άκρο.

Μέχρι τώρα, υπήρχαν όρια στο πόσο μακριά θα μπορούσατε να εντοπίσετε την προέλευση των πολύτιμων υλικών. Ακόμα και όταν ακολουθείς βέλτιστες πρακτικές της βιομηχανίας, ανιχνεύοντας τον χρυσό και τα μικρά διαμάντια που χρησιμοποιούνται στην ωρολογοποιία η προέλευση ήταν σχεδόν αδύνατη. Από προεπιλογή, αυτές οι πρώτες ύλες τείνουν να συνδυάζονται από πολλές διαφορετικές πηγές—που σημαίνει ότι η προέλευσή τους κυριολεκτικά χάνεται.

Η Breitling ήθελε να τα πάει καλύτερα.

Ο καλύτερος χρυσός και τα καλύτερα διαμάντια που χρησιμοποιούνται στο Super Chronomat Origins επιτρέπουν στη μάρκα να γνωρίζει ότι τα πολύτιμα υλικά του είναι απαλλαγμένα από συγκρούσεις ή παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Breitling είναι επίσης σε θέση να αξιολογήσει τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και να επιστρέψει ένα ποσό χρημάτων απευθείας στις εμπλεκόμενες κοινότητες. Ολόκληρη η αλυσίδα επιμέλειας επαληθεύεται και καταγράφεται ανεξάρτητα στο NFT που υποστηρίζεται από ξεχωριστό blockchain για κάθε Super Chronomat Origins.

«Οι καταναλωτές αναλογίζονται όλο και περισσότερο τι κρύβεται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων που αγοράζουν. Εμείς θέλουμε να τους δώσουμε αυτές τις απαντήσεις εκ των προτέρων», είπε ο Kern. «Το Super Chronomat Origins είναι το πρώτο βήμα μπροστά σε ένα μεταμορφωτικό ταξίδι της Breitling. Αυτό είναι μόνο η αρχή».

Eπιστροφή στις ρίζες

Καλύτερος χρυσός

Για το Super Chronomat Origins, η Breitling έχει προμηθευτεί χρυσό από ένα μόνο βιοτεχνικό ορυχείο που πληροί τα κριτήρια της Swiss Better Gold Association. Ο συγκεκριμένος σύλλογος βελτιώνει την εργασία, τη διαβίωση και τις περιβαλλοντικές συνθήκες σε βιοτεχνίες εξόρυξης χρυσού μικρής κλίμακας (ASM) και διευκολύνει τη δημιουργία υπεύθυνων αλυσίδων εφοδιασμού στην ελβετική αγορά.

Η Breitling εργάζεται για να έχει όλο τον χρυσό της ανιχνεύσιμο από συγκεκριμένα ορυχεία ASM έως το 2025. Για κάθε γραμμάριο χρυσού που αγοράζεται, η Breitling υποστηρίζει την τοπική κοινότητα συνεισφέροντας σε αναπτυξιακά έργα. Οι κοινότητες με τη σειρά τους επωφελούνται από επενδύσεις σε υποδομές, νόμιμους μισθούς, υγιεινές συνθήκες εργασίας, προστασία της βιοποικιλότητας και, στο τέλος των εξορυκτικών δραστηριοτήτων, την αναμόρφωση της γης.

Εξόρυξη χρυσού: Ορυχείο Touchstone, Κολομβία, ένα ορυχείο διαπιστευμένο από την Ελβετική Better Gold Association

Εξαγωγή χρυσού: Grupo Altea, Κολομβία, σύμμαχος της Swiss Better Gold Initiative

Συνεργάτες παραγωγής: MKS PAMP, Ελβετία και Argor Heraeus, Ελβετία

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Swiss Better Gold Association, επισκεφθείτε το swissbettergoldassociation.ch

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ