Η Breitling, η ελβετική εταιρεία κατασκευής πολυτελών ρολογιών, γνωστή για το πρωτοποριακό της πνεύμα στον τομέα της αεροπλοΐας, ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη συνεργασία της με την Climate Impulse, το τελευταίο εγχείρημα του Ελβετού εξερευνητή και υπέρμαχου του κλίματος Bertrand Piccard.

Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί τη συνεχή στήριξη της Breitling προς τον Piccard, έναν μακροχρόνιο πρεσβευτή της επωνυμίας, καθώς αναλαμβάνει το πρωτοποριακό έργο Climate Impulse: τον πρώτο γύρο του κόσμου χωρίς στάση και μηδενικές εκπομπές ρύπων, με ένα οικολογικό υδρογονοκίνητο αεροπλάνο, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει εννέα ημέρες και σχεδιάστηκε για να εμπνεύσει τη δράση για το κλίμα στο σύνολό της.

Ο Bertrand Piccard, ένας «κατ’ εξακολούθηση» εξερευνητής και πρωτοπόρος των καθαρών τεχνολογιών, έχει μια βαθιά ριζωμένη ιστορία με την Breitling, έχοντας υποστηριχθεί από την επωνυμία κατά τη διάρκεια των αποστολών Breitling Orbiter, τριών πρωτοποριακών ταξιδιών στα οποία ο Piccard κατάφερε τον πρώτο γύρο του κόσμου με αερόστατο, χωρίς στάση, το 1999. Τώρα, η Breitling στέκεται και πάλι στο πλευρό του Piccard ως Επίσημος Συνεργάτης, καθώς ξεκινάει ένα
ακόμη ιστορικό ταξίδι, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το 2028: τον πρώτο γύρο του κόσμου με υδρογονοκίνητο αεροπλάνο, χωρίς στάση και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η αεροπορική κληρονομιά της Breitling χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930, όταν η μονάδα συντήρησης αεροσκαφών της, Huit Aviation, ανέπτυξε όργανα ακριβείας για το πιλοτήριο και χρονογράφους πιλότων για τους πρώτους αεροπόρους. Με την άνοδο των αεροπορικών εταιρειών, η επωνυμία έγινε «ο επίσημος προμηθευτής της παγκόσμιας αεροπλοΐας» με τον χρονογράφο Navitimer, εξοπλισμένο με λογαριθμικό κανόνα, ιδανικό για τα πληρώματα των εμπορικών αεροσκαφών. Σήμερα, η σειρά Professional της Breitling, με τα ψηφιακά-αναλογικά ρολόγια αεροπλοΐας, συνεχίζει να εξυπηρετεί τους πιλότους σε δοκιμαστικές πτήσεις και σε ακραίες συνθήκες. Συνθήκες που ο Piccard και η ομάδα του θα αντιμετωπίσουν στο ταξίδι τους που θα γράψει ιστορία.

Σε δήλωσή του σχετικά με την αποστολή της Climate Impulse, ο διευθύνων σύμβουλος της Breitling, Georges Kern, σημείωσε: «Η Breitling βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή της αεροπλοΐας και η συνεργασία μας με την Climate Impulse αποτελεί το επόμενο επίπεδο αυτής της δέσμευσης. Η στήριξή μας στον Bertrand Piccard και την ομάδα του μας κάνει υπερμάχους του μέλλοντος των βιώσιμων
αερομεταφορών».

Ο Bertrand Piccard, του οποίου τα πρωτοποριακά επιτεύγματα περιλαμβάνουν επίσης τον πρώτο γύρο του κόσμου με αεροπλάνο που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια – την αποστολή Solar Impulse το 2016 – τόνισε τη σημασία της παρουσίασης της δράσης για το κλίμα με έναν πιο θετικό τρόπο: «Πρέπει να αλλάξουμε την οπτική περί οικολογίας από θυσίες και φόβο σε ενθουσιασμό και ελπίδα. Οι ρεαλιστικές λύσεις θα φέρουν τους ανθρώπους κοντά, από τους πολίτες και τους πράσινους ακτιβιστές μέχρι τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες».

Ο Raphaël Dinelli, έμπειρος ιστιοπλόος, πιλότος και μηχανικός σύνθετων υλικών, θα συνοδεύσει τον Piccard σε αυτήν τη νέα περιπέτεια. Ο Dinelli μεταφέρει την τεχνογνωσία του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις οικολογικές καινοτομίες στο έργο Climate Impulse, καθοδηγώντας την κατασκευή αυτού του επαναστατικού αεροσκάφους από την εταιρεία του, 49Sud.

Το έργο Climate Impulse έχει ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες των πτήσεων με υδρογόνο ως βιώσιμη εναλλακτική λύση για τις μελλοντικές αερομεταφορές και να φέρει επανάσταση στον τομέα της βαριάς κινητικότητας. Πέρα από αυτό, η Climate Impulse θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο εκσυγχρονισμός και η απαλλαγή του κόσμου μας από τις ανθρακούχες εκπομπές είναι εφικτή. Με
ένα κοινό όραμα καινοτομίας και συνεργασίας, ο Piccard, ο Dinelli και οι ομάδες τους, μαζί με την Breitling, είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία για άλλη μια φορά, εμπνέοντας μια νέα γενιά περιβαλλοντικής διαχείρισης.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΆΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΤΉΣΗΣ CLIMATE IMPULSE:

  • 2024 – 2026: Κατασκευή του αεροπλάνου
  • 2026 – 2027: Δοκιμαστικές πτήσεις
  • 2028: Ο πρώτος γύρος του κόσμου με αεροπλάνο, χωρίς στάση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον πρώτο γύρο του κόσμου με πράσινο
υδρογονοκίνητο αεροπλάνο, επισκεφθείτε την Climate Impulse.

ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟΝ BERTRAND PICCARD

Ένας «κατ’ εξακολούθηση» εξερευνητής, ψυχίατρος και πρωτοπόρος των καθαρών τεχνολογιών που συνδυάζει την καινοτομία και την περιπέτεια για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Γεννημένος σε μια θρυλική οικογένεια εξερευνητών που έχουν κατακτήσει τη στρατόσφαιρα και την άβυσσο, ο Bertrand Piccard έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας δύο αεροναυτικές πρωτιές: τον γύρο του κόσμου με αερόστατο χωρίς στάση και πιο πρόσφατα με αεροσκάφος που κινείται με ηλιακή ενέργεια χωρίς καθόλου καύσιμα. Πρωτοπόρος στο να λαμβάνει υπόψη την οικολογία από τη σκοπιά της οικονομικής ανάπτυξης, προωθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις καθαρές τεχνολογίες από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η διπλή του ταυτότητα ως ψυχίατρος και εξερευνητής τού επιτρέπει να λειτουργεί ως ενθουσιώδης ομιλητής και αναγνωρισμένος συνομιλητής για μεγάλα ιδρύματα, μοιράζοντας το όραμά του για την «ποιοτική οικονομία» που συμβιβάζει την οικολογία με την οικονομία. Με το Ίδρυμά του Solar Impulse, έχει επιτύχει τον στόχο του να εντοπίσει περισσότερες από 1.500 «αποδοτικές λύσεις», τις οποίες προσπαθεί τώρα να θέσει υπόψη των πολιτικών και βιομηχανικών φορέων λήψης αποφάσεων, ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν τους κλιματικούς τους στόχους. Ένας ανθρωπιστής, αυτός ο πρώην πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον χρησιμοποιεί τη φήμη του για την προώθηση της προόδου, της βιωσιμότητας και της ποιότητας ζωής, τρία θέματα που αντικατοπτρίζονται στις προσπάθειές του να ενώσει όλες τις δυνάμεις και να ενθαρρύνει την αμερόληπτη πολιτική δράση για τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου.

Το νέο του έργο με υδρογονοκίνητο αεροπλάνο, Climate Impulse, αποτελεί μέρος αυτού του πάθους για την εξερεύνηση νέων τρόπων δράσης και σκέψης.

BREITLING

Η Breitling είναι μια κορυφαία ελβετική ωρολογοποιία που ιδρύθηκε το 1884. Η καινοτόμος εταιρεία εφηύρε τον σύγχρονο χρονογράφο και υπήρξε πρωτοπόρος στο ρολόι ως εργαλείο πλοήγησης. Σήμερα, εξακολουθεί να ανοίγει νέους ορίζοντες ως μία casual, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμη πολυτελής επωνυμία με περισσότερα από 260 σημεία λιανικής πώλησης εμπνευσμένα από σοφίτες βιομηχανικού στυλ σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι συλλογές της Breitling επικεντρώνονται στις εναέριες, χερσαίες και θαλάσσιες αναζητήσεις, οι οποίες αποτυπώνονται με το αδιαμφισβήτητο μοντέρνο-ρετρό στυλ της επωνυμίας. Η εξαιρετική ποιότητα κάθε ρολογιού επιβεβαιώνεται από την ιδιότητά του ως χρονομέτρου με πιστοποίηση COSC και η επωνυμία παραμένει μία από τις ελάχιστες ανεξάρτητες ωρολογοποιίες που παράγουν τα δικά τους διαμετρήματα. Σήμερα, η Breitling επικεντρώνεται στο να κάνει το καλύτερο δυνατό, δημιουργώντας όμορφα προϊόντα και εμπειρίες με καλύτερα υλικά, καλύτερη κατασκευή, καλύτερη συσκευασία και ολοκληρωμένη ιχνηλασιμότητα. Συνδυάζοντας την κλασική ωρολογοποιία με τις τελευταίες και πιο βιώσιμες καινοτομίες, η Breitling είναι μια εταιρεία με ιστορία και ταυτόχρονα μια εταιρεία που προηγείται της εποχής της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ