Η Λέινα Μπλουμ μόλις έγραψε ιστορία. Το μοντέλο και ηθοποιός είναι η πρώτη ανοιχτά τρανσέξουαλ έγχρωμη γυναίκα που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του Sports Illustrated’s Swimsuit Ιssue.

«Έχω ονειρευτεί ένα εκατομμύριο όμορφα όνειρα γύρω από τον κόσμο της μόδας, αλλά για κορίτσια σαν κι εμένα, τα περισσότερα όνειρα είναι απλώς ψεύτικες ελπίδες σε έναν κόσμο που συχνά σβήνει την ιστορία μας, ακόμη και την ύπαρξή μας», έγραψε η Μπλουμ στο Instagram σχολιάζοντας τη φωτογραφία του εξωφύλλου.

«Αυτή η στιγμή είναι τόσο δυνατή για μένα γιατί μου επιτρέπει να ζήσω για πάντα. Δεν μπορούν να ζήσουν πολλοί άνθρωποι στο μέλλον, οπότε αυτή τη στιγμή, επιλέγω με υπερηφάνεια να ζήσω για πάντα» έγραψε. Και συνέχισε: «Αφιερώνω αυτό το εξώφυλλο σε όλες τις femme queens στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Αυτή η ιστορική στιγμή είναι σημαντική για το #girlslikeus γιατί μας επιτρέπει να ζούμε και να βλέπουμε. Πολλά κορίτσια σαν εμάς δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τα όνειρά μας ή να ζήσουν καθόλου. Ελπίζω ότι το εξώφυλλο μου δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που αγωνίζονται να το δουν, να αισθάνονται πολύτιμοι. Επιτρέψτε μου να είμαι αγγελιαφόρος που θα μας καθοδηγεί σε ένα μέλλον γεμάτο σεβασμό και εκτίμηση για όλες τις γυναίκες σε όλες τις μορφές και από όλα τα κοινωνικά στρώματα».

Η Λέινα είναι ένα από τα τρία πιο αναπάντεχα cover girls του Sports Illustrated για το 2021 μαζί με την τενίστρια Ναόμι Οσάκα και την μουσικοσυνθέτη  Megan Thee Stallion.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ