Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του, με μία 2η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, ή αλλιώς το «Μπλε φεγγάρι», που θα ρίξει την αυλαία του Αυγούστου και της ανεμελιάς, βάζοντας μας και πάλι στους ρυθμούς της κανονικότητας και των υποχρεώσεων.

«Μπλε φεγγάρι» αποκαλείται μεταφορικά. Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου κορυφώνονται τα γεγονότα που μας απασχόλησαν με το Νέο Φεγγάρι που προηγήθηκε στις 16/8 στο ζώδιο του Λέοντα με τη συμμετοχή του Ουρανού και είναι γεγονός ότι αυτή την εποχή βρισκόμαστε αιφνιδιασμένοι και αποσταθεροποιημένοι από τα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει γύρω μας, στη χώρα μας, στον κόσμο μας αλλά και στη ζωή μας και βρισκόμαστε σε μία φάση ανασύνταξης, οργάνωσης, προγραμματισμού, με έκδηλο το συναίσθημα της ματαίωσης κάποιων ονείρων, προσδοκιών. Διαθέτουμε όμως και την ωριμότητα που μας κατευθύνει ότι για να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τα βαθύτερα ζητούμενα της ψυχής μας, θα χρειαστεί να εργαστούμε σκληρά και συνειδητά πραγματοποιώντας και θυσίες. Ο άξονας Παρθένου – Ιχθύων αντιπροσωπεύει την Υπηρεσία και την Θυσία, την Εργασία και την Προσφορά, έτσι λοιπόν σε αυτό το χρονικό διάστημα είμαστε περισσότερο δοσμένοι σε θέματα που συνδέονται άμεσα με την επιστροφή στους ρυθμούς της κανονικότητας, των υποχρεώσεων, της ρουτίνας δεν παύει όμως με αυτή την Πανσέληνο να διεγείρονται και έντονα συναισθήματα, τα οποία κρατούσαμε μέσα μας σαν επτασφράγιστο μυστικό και βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια και μας προσγειώνουν κατά κάποιο τρόπο στην σκληρή πραγματικότητα.

Η συμμετοχή του Κρόνου από τους Ιχθείς μας προϊδεάζει ότι με την τελευταία Πανσέληνο του Αυγούστου είναι πολύ τονισμένο το αίσθημα της ευθύνης, αλλά και της υποχρέωσης. Πολλοί θα νιώσετε ότι άλλα μπορεί να επιθυμούσατε να ακολουθήσετε στην ζωή σας, αλλά οι συνθήκες σας αναγκάζουν να ακολουθήσετε το «πρέπει» της λογικής. Πιο έντονη όμως και επιβεβλημένη κάποιες στιγμές θα είναι και η ανάγκη της θυσίας για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Με λίγα λόγια αρκετοί εκπρόσωποι του ζωδιακού θα χρειαστεί αυτή την περίοδο να σφίξετε τα δόντια και να κάνετε αρκετές θυσίες, είτε για να ακολουθήσετε, να συμπαρασταθείτε ή και να υπερασπιστείτε αυτό που αγαπάτε, είτε για να μπορέσετε να κάνετε τα βήματα εκείνα που θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση ενός σημαντικού ονείρου ζωής. Δεν παύει όμως αυτή η Πανσέληνος να διεγείρει το αίσθημα της καταπόνησης, της πικρίας, της απογοήτευσης, του έντονου βάρους και όλο αυτό θα οφείλεται κυρίως στην συνειδητοποίηση των ευθυνών.

Πολύ πιο έντονη θα είναι η επιρροή αυτής της Πανσελήνου για τους εκπροσώπους του Μεταβλητού Σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθείς) που έχουν γεννηθεί στο 1ο δεκαήμερο του ζωδίου τους καθώς και για όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 5-10 μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Ο Αύγουστος λοιπόν ρίχνει την αυλαία του δίνοντας την σκυτάλη του στον Σεπτέμβριο, με έντονες συγκινήσεις, με το βάρος της ευθύνης και με την αναγκαστική αφύπνιση ότι πρέπει να σηκώσουμε μανίκια και να εργαστούμε σκληρά για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας, είτε και για να υπερασπιστούμε τα ιδανικά μας.

Τι φέρνει η Πανσέληνος σε κάθε ζώδιο;

Κριός

Η τελευταία Πανσέληνος του Αυγούστου έρχεται για να ξυπνήσει μέσα σας τα βαθιά κρυμμένα μυστικά σας, αυτά που μπορεί να μην θέλατε να παραδεχθείτε ούτε στον ίδιο σας τον εαυτό. Είναι ένα φεγγάρι αποκαλυπτικό, το οποίο θα σας βοηθήσει να αφυπνιστείτε και να συνειδητοποιήσετε αλήθειες. Αναγνωρίζετε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην ζωή σας και αναγκάζεστε να μπείτε σε μία τάξη – σε μία σειρά, οργανώνοντας και κλείνοντας παλιές υποθέσεις που σας βάραιναν. Αυτό αφορά είτε τα επαγγελματικά σας, είτε προβλήματα άλυτα που για ένα διάστημα τα είχατε αφήσει πίσω σας και δεν τα σκεφτόσασταν. Το αίσθημα της κούρασης και της καταπόνησης της ψυχολογικής και της σωματικής θα είναι έντονο κατά τη διάρκεια των ημερών του φεγγαριού, για αυτό οφείλετε στον εαυτό σας να ξεκουράζεστε επαρκώς αλλά να κρατάτε και αποστάσεις ασφαλείας από ανθρώπους που σας αδειάζουν ή που έχουν ένα προσωπικό όφελος από εσάς.

Ταύρος

Ο Αύγουστος ολοκληρώνει τον κύκλο του με μία Πανσέληνο που σχηματίζεται σε ένα φιλικό για εσάς ζώδιο, τον Ιχθύ και η επιρροή της κάθε άλλο παρά αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή την εποχή. Είναι μία Πανσέληνος που σας οργανώνει να εργαστείτε συνειδητά για την εκπλήρωση των προσδοκιών σας. Με αυτό το φεγγάρι κάνετε τα ξεκαθαρίσματά σας στον κοινωνικό σας κύκλο, αναγνωρίζετε ποιοι άνθρωποι είναι σταθεροί, φερέγγυοι και μπορείτε να βασιστείτε και ποιους ανθρώπους πρέπει να απομακρύνετε. Κάνετε και ένα ξεκαθάρισμα στο παρελθόν σας, αναγνωρίζετε και δικά σας σφάλματα, αναθεωρείτε και για καταστάσεις του χτες που αφορούσαν τα αισθηματικά σας ή καταστάσεις που σας άφησαν πίσω και σας στέρησαν το αίσθημα της χαράς. Το άγχος για τις τρέχουσες υποχρεώσεις της νέας σεζόν και η ανασύνταξη στη καθημερινότητα μπορεί να σας κουράζει όμως ανήκετε στους εκπροσώπους του ζωδιακού που κλείνετε το καλοκαίρι διαθέτοντας όραμα και αναζωπυρωμένες φιλοδοξίες για το φθινόπωρο.

Δίδυμοι

Ένα δύσκολο φεγγάρι στο τέλος του Αυγούστου έρχεται για να σας πιέσει να βρείτε λύσεις για ζητήματα που αφορούν την καριέρα, τους στόχους, τις προοπτικές σας, ή ακόμα και τον γάμο. Ο Αύγουστος κλείνει την αυλαία του με την Πανσέληνο στο ζώδιο των Ιχθύων και ο Κρόνος ανάδρομος σε σύνοδο με την Σελήνη, σας προκαλεί πικρία, συνειδητοποιώντας ότι κάποια πράγματα στη ζωή σας είναι μπλοκαρισμένα, ή ακόμα και στάσιμα και καλείστε τώρα να εργαστείτε δίνοντας λύσεις. Η ένταση που προκαλείται από αυτό το φεγγάρι εκδηλώνεται τόσο στον ψυχισμό σας, όπου είναι αρκετά βαρύς και ευάλωτος, όσο και στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο στη ζωή σας. Αισθάνεστε ότι έχετε το βάρος της ευθύνης να θυσιάσετε κάτι από εσάς, προκειμένου να πετύχετε κάτι καλύτερο για το αύριο. Πιθανότατα κάποια σχέδια, κάποιες επιθυμίες ή κάποιες βλέψεις που είχατε για το απώτερο μέλλον, να είναι αρκετά «βραχυκυκλωμένες» αυτή την περίοδο. Είναι όμως και ένα φεγγάρι νοσταλγίας, αναπόλησης, αλλά και συνειδητοποίησης ότι ίσως κάποιες επιλογές σας κρίθηκαν λανθασμένες και τώρα πρέπει να κάνετε διορθωτικές κινήσεις.

Καρκίνος

Ο Αύγουστος ρίχνει την αυλαία του με μία Πανσέληνο στο ζώδιο του Ιχθύ, η οποία είναι φιλικά προσκείμενη προς το ζώδιο σας. Κάθε Πανσέληνος ασκεί πάντα έντονη επιρροή στον συναισθηματικό σας κόσμο, έτσι και κατά την διάρκεια του Μπλε Φεγγαριού, είναι πολύ πιθανό να νιώσετε ευάλωτοι συναισθηματικά, με ένα προσωρινό αίσθημα ματαιότητας να σας κατακλύζει, χωρίς να υπάρχει σπουδαίος λόγος. Το Μπλε Φεγγάρι του Αυγούστου συγκεκριμένα για εσάς, θα φέρει λύσεις σταθεροποίησης, θα κάνετε βήματα που θα σας βοηθήσουν να βάλετε το λιθαράκι σας για να εδραιώσετε νέες προοπτικές για τη ζωή σας. Ζητήματα που αφορούν ταξίδια, σπουδές, νομικά ζητήματα, εργασίες που συνδέονται με τα media, φαίνεται θα σας απασχολήσουν πιο έντονα αυτή την περίοδο και θα μπορέσετε εντέλει να έχετε μία δικαίωση ή αλλιώς μία επιτυχία.

Λέων

Η τελευταία Πανσέληνος του Αυγούστου σας βρίσκει ευάλωτο συναισθηματικά και ίσως κάποιες στιγμές σας να είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστείτε όλα όσα υπάρχουν μέσα στην ψυχή σας τώρα, με απλά λόγια οι συγκινήσεις θα βρίσκονται στο «πικ» τους. Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Ιχθύ με τη συμμετοχή του Κρόνου, προκαλεί το άγχος και την πίεση για ζητήματα οικονομικά και υποχρεώσεις που έχεις προς τρίτους (χρέη, δάνεια, φορολογικές εκκρεμότητες) και τώρα καλείστε να συγκροτηθείτε και να βάλετε προτεραιότητες ώστε να μπει τάξη στον οικονομικό σας τομέα. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως (μπορεί και σε εσάς), αυτό το φεγγάρι θα προκαλέσει τον πόνο, την πικρία, την απογοήτευση, τον αποχωρισμό ή και το κλείσιμο σε μία κατάσταση που εκρηκτικά εκδηλώθηκε από τις 16 Αυγούστου με το Νέο Φεγγάρι που προηγήθηκε στο ζώδιο σας.

Παρθένος

Η τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού σχηματίζεται στον δικό σας άξονα και η επιρροή της είναι έντονη ειδικά για εσάς που έχετε γεννηθεί κοντά στις μέρες του φεγγαριού δηλαδή 27/8-5/9. Είναι ένα φεγγάρι που σας φέρνει σε αναμέτρηση με τους ανθρώπους που συνδέεστε στενά, όπου συνειδητοποιείτε με πικρία ότι κάποιοι κύκλοι κλείνουν και ολοκληρώνονται. Στη συντροφική ζωή, κυριαρχεί η αποξένωση, το πάγωμα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις (εξαρτάται και από το προσωπικό ωροσκόπιο), τώρα θα δοθεί και το οριστικό τέλος σε σχέσεις που ήδη είναι προβληματικές. Πληγώνεστε από στάσεις και συμπεριφορές ανθρώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ζωή σας, αλλά και μπαίνετε σε διαδικασία ουσιαστικών αναθεωρήσεων. Η ίδια τάση κυριαρχεί και στις επαγγελματικές συνεργασίες, όπου τώρα κλυδωνίζονται ή ακόμα και τερματίζονται. Με αυτή την Πανσέληνο αναγνωρίζετε ίσως και με τρόπο σκληρό ότι είχατε βασιστεί ή και είχατε κάνει όνειρα και σχέδια στο πλευρό ανθρώπων που η σχέση σας δεν στηριζόταν σε γερές βάσεις.

Ζυγός

Ένα φεγγάρι ευθυνών και σημαντικών υποχρεώσεων έρχεται στα τέλη του Αυγούστου για να σας βάλει σε τάξη, αλλά και για να σας θυμίσει ότι είναι πολλές οι εκκρεμότητες που έχουν μείνει πίσω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα γεγονότα τρέχουν γρήγορα και σας αποσυντονίζουν, κυρίως σε ότι αφορά την εργασία, την καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει, με αποτέλεσμα συχνά να χάνεις τον «μπούσουλα» και να μην ξέρετε από πού να ξεκινήσετε και πού να τελειώσετε. Δεν λείπει όμως και το έντονο στρες, το οποίο θα σας καταβάλει με ψυχοσωματικές αδιαθεσίες. Καλό είναι λοιπόν συγκροτημένα να αναθέσεις προτεραιότητες, να μην ζορίζετε τον εαυτό σας περισσότερο από όσο μπορείτε να ανταπεξέλθετε και να δίνετε προβάδισμα σε ό,τι είναι αναγκαίο και απαραίτητο να γίνει τώρα. Σίγουρα η μετάβαση από τις καλοκαιρινές διακοπές είναι δύσκολη και με το βάρος ή την έννοια τι θα ακολουθήσει στον επαγγελματικό τομέα. Δείξτε περισσότερη μέριμνα και φροντίδα στην φυσική κατάσταση την δική σσας, των οικείων ή και του κατοικίδιου.

Σκορπιός

Η τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού γίνεται στο φιλικό για σένα ζώδιο του Ιχθύ, δίνοντας έμφαση στις προσωπικές επιθυμίες, στα προσωπικά θέλω, στον έρωτα, στα παιδιά, στα δημιουργικά σχέδια … Είναι ένα φεγγάρι δέσμευσης για κάποιο σκοπό, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τώρα δεσμεύεσαι στα αισθηματικά σου, είτε προχωράς στην απόκτηση ενός απογόνου, είτε βρίσκεσαι στην προσπάθεια να δομήσεις ένα δημιουργικό σου σχέδιο! Με αυτή την Πανσέληνο καταφέρνεις και κάνεις τα όνειρα και τις επιθυμίες πράξη και νιώθεις περισσότερη σταθερότητα και σιγουριά από τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται γύρω σου! Σημαντικό ωστόσο, να παραμείνεις ολιγαρκής, αντιμετωπίζοντας το αίσθημα του ανικανοποίητου που μπορεί κάποιες στιγμές να εκδηλωθεί.

Τοξοτης

Η τελευταία Πανσέληνος του Καλοκαιριού από το ζώδιο του Ιχθύ, ρίχνει για λίγο την ψυχολογία σας και σας φορτώνει με αρκετές ευθύνες και υποχρεώσεις που σας προσγειώνουν κάπως απότομα στην πραγματικότητα. Ζητήματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, την διαβίωση, τις σταθερές σας βάσεις, είναι αυτά που καλείστε αυτή την περίοδο να διαχειριστείτε. Κάποια προβλήματα προκύπτουν αυτή την περίοδο που σας κάνουν κατά κάποιο τρόπο να δοκιμάζεστε ή και να αναγκάζεστε να αλλάξετε πορεία και τροχιά. Πολύ πιθανή είναι η αναγκαστική αλλαγή σπιτιού, η διαχείριση ενός οικογενειακού προβλήματος, το αίσθημα της δοκιμασίας από πολλές υποχρεώσεις και έννοιες που υπάρχουν εδώ και καιρό στην ζωή σας. Συνειδητοποιείτε ωστόσο ότι και κάποιοι κύκλοι του παρελθόντος κλείνουν και αυτό σας θλίβει και σας απογοητεύει.

Αιγόκερως

Η τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού από το ζώδιο του Ιχθύ, σας καλεί να πάρετε καθοριστικές αποφάσεις για την πορεία σας και η διαδικασία αυτή άλλοτε θα σας ζορίσει, άλλοτε θα σας προσγειώσει στην πραγματικότητα και θα σας ωθήσει να δειτε τις καταστάσεις πιο λογικά και σταθερά. Αποστασιοποιείστε από ανθρώπους που δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα, πικραίνεστε από λόγια που έχουν μεσολαβήσει και βάζετε όρια και αποστάσεις, ενώ καλείστε να θέσετε σε εφαρμογή αποφάσεις για θέματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια και την δουλειά. Το οικονομικό ζορίζει και αναγνωρίζετε επιπολαιότητές σας, οι οποίες ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεστε τώρα. Με αυτό το φεγγάρι όμως, καταφέρνετε να συγκροτηθείτε, να δεις πιο ώριμα κάποιες καταστάσεις γύρω σας και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να καταφέρετε να έχεις και τον τελευταίο λόγο σε υποθέσεις που σας έχουν ταλαιπωρήσει.

Υδροχόος

Το τελευταίο φεγγάρι του καλοκαιριού διεγείρει τις ανασφάλειές σας και αισθάνεστε ότι δεν επαρκούν όσα ήδη κατέχετε – είτε υλικά, είτε συναισθηματικά! Με την Πανσέληνο στους Ιχθείς πρακτικά νιώθεις ριγμένος, τα οικονομικά στερεύουν και διακρίνετε ότι δεν είναι εφικτό αυτή την στιγμή να κάνετε όλα όσα επιθυμούσατε ή είχατε στα χέρια. Προσοχή χρειάζεται ωστόσο να δώσετε με αυτή την Πανσέληνο σε τυχόν απώλειες απερισκεψίας – είτε χρημάτων, είτε προσωπικών αντικειμένων. Αρκετοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας – πιθανότατα και εσείς – καλείστε τώρα να εξοφλήσετε ένα χρεωστικό υπόλοιπο του παρελθόντος και το γεγονός αυτό σας ζορίζει πολύ. Σε συναισθηματικό πλαίσιο, νιώθετε κάποια κενά και ελλείψεις στη ζωή σας, ενώ η αυτοπεποίθησή σας είναι εξαιρετικά πεσμένη.

Ιχθύς

Ο Αύγουστος κλείνει τον κύκλο του με ένα ολόγιομο φεγγάρι – το δεύτερο μέσα στον ίδιο μήνα – στο ζώδιο σας αυτή τη φορά. Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος σας επηρεάζει άμεσα, σας προσγειώνει στην σκληρή πραγματικότητα, σας κάνει να ξεφεύγετε από τον ουτοπικό κόσμο της φαντασίας, σας δίνει όμως και το μήνυμα ότι θα πρέπει να παλέψετε για να υπερασπιστείτε τα ιδανικά σας, το όραμά σας, κάνοντας θυσίες και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που υπάρχουν γύρω σας. Με αυτή την Πανσέληνο θα νιώσετε πεσμένη την ψυχολογία σας, αναγνωρίζετε σφάλματά σας, αναγκάζεστε να πάρετε τερματικές αποφάσεις ακόμα και για την πορεία σχέσεων ή συνεργασιών. Αυτό που χρειάζεται να αποφύγετε πάση θυσία είναι την αυτοτιμωρία και την σκληρότητα απέναντι στον εαυτό σας, για σφάλματα που αφορούν το παρελθόν σας. Επικεντρωθείτε στις λύσεις.

Από την Αθηνά Βαγενά. Διαβάστε περισσότερα στο oroskopos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ