Από τις 13 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος. Δημιουργείται μία τάση για υπερανάλυση, αναποφασιστικότητα κι εσωστρέφεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο αναβλητικοί και λιγότερο διεκδικητικοί. Όσοι βέβαια έχουν γεννηθεί με Ερμή ανάδρομο, αυτό το διάστημα θα πάρουν έναν αέρα ανανέωσης.

Στις 23 Δεκεμβρίου, από το ζώδιο του Αιγόκερω, πλέον εισέρχεται σε εκείνο του Τοξότη, στρέφοντας την ενέργεια και προσοχή μας σε διαφορετικούς παράγοντες. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε με ποιον τρόπο θα σας επηρεάσει η αναδρομή του Ερμή ως και τις αρχές του 2024.

Πώς θα επηρεάσει ο ανάδρομος Ερμής κάθε ζώδιο;

Κριός

Αρχίζετε να σκέφτεστε μήπως επιστρέψετε σε μία παλαιότερη επαγγελματική δραστηριότητα, ως και τις 23 Δεκεμβρίου. Από εκεί κι έπειτα, ξεκινάτε κι αναθεωρείτε τη γενικότερη στάση σας στη ζωή, αξιολογώντας τις προηγούμενες επιλογές σας. Δεν αποκλείεται να κάνετε κι ένα reunion με παλιούς συναδέλφους ή να ακούσετε νέα από συγγενείς με τους οποίους είχατε απομακρυνθεί. Καλό είναι να αποφύγετε τα λάθη απροσεξίας στη δουλειά, καθώς και τον τρόπο που μιλάτε. Ενδεχομένως να πιάνετε τον εαυτό σας να βγαίνει έξω απ’ τα νερά του εκείνο το διάστημα, καθώς είστε απασχολημένοι με ζητήματα στα οποία δεν θα δίνατε σημασία υπό άλλες συνθήκες.

Ταύρος

Είστε από τους τυχερούς της αναδρομής του Ερμή, μιας και όχι απλώς ακούτε νέα από ανθρώπους με τους οποίους είχατε χαθεί – όχι απαραίτητα πρώην σχέσεις! – αλλά παράλληλα σας επιστρέφουν χρωστούμενα! Αν εργαζόσασταν σε ένα τοξικό περιβάλλον που σας πλήρωνε… όποτε θυμόταν, τώρα ο ανάδρομος Ερμής θα σας υποστηρίξει στο κομμάτι της διεκδίκησης των δεδουλευμένων σας. Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει αν δανείσετε χρήματα, όμως να ξέρετε η ενέργεια είναι αμφίδρομη. Σε περίπτωση που χρωστάτε, θα σας θυμηθούν… Αυτό το διάστημα καλό είναι να κάνετε ψυχανάλυση ή να το ρίξετε στο διάβασμα, εφόσον κάποιες ανασφάλειες σας χτυπούν και πάλι την πόρτα.

Δίδυμος

Είστε από τους πρωταγωνιστές της αναδρομής του Ερμή, με τις επανασυνδέσεις να χτυπούν κόκκινο! Συγγενείς, γνωστοί, πρώην έρωτες και συνάδελφοι, για κάποιο λόγο θέλουν να σας μιλήσουν. Αυτό είναι πολύ θετικό αν υπήρχε στο παρελθόν μία παρεξήγηση, μιας και τώρα σας δίνεται η ευκαιρία να την επιλύσετε! Μεταξύ 13 και 23 Δεκεμβρίου, το διάστημα είναι άριστο για να διεκδικήσετε χρήματα που σας χρωστούν ή να τακτοποιήσετε ένα άλυτο κληρονομικό θέμα. Είναι σοφό από μέρους σας να κάνετε ψυχανάλυση, γιατί εκείνο το διάστημα αισθάνεστε μία παραπάνω ανασφάλεια. Αποφύγετε να παίρνετε τοις μετρητοίς οτιδήποτε σκληρό ακούτε, γιατί οι τάσεις παρεξηγήσεων είναι οξυμένες.

Καρκίνος

Μήπως ήρθε η ώρα για μία ερωτική επανασύνδεση; Μία επιστροφή σε μία παλιά καλή συνήθεια; Ίσως και μία εργασία που κάνατε. Αν μαλώσατε με τα παιδιά σας, είναι άριστο διάστημα να επικοινωνήσετε μαζί τους και να βρείτε μαζί μία λύση. Όλα τα προαναφερθέντα «παίζουν» στο τραπέζι κατά το διάστημα της αναδρομής του Ερμή. Προφανώς και χρειάζεται να πάρετε πιο χαλαρά αυτά που ακούτε, γιατί έχετε μία παραπάνω τάση να παρερμηνεύετε τα λεγόμενα των άλλων. Είναι κρίμα να «χαλιέστε» χρονιάρες μέρες για μια κουβέντα παραπάνω, σωστά;

Λέων

Είστε κι εσείς ένας από αυτούς με τις ερωτικές επανασυνδέσεις. Μετά τις 23 Δεκεμβρίου, όπου ο Ερμής πλέον θα είναι στον Τοξότη, θα κάνετε θραύση στα αισθηματικά και θα σας στέλνουν και… οι πρώην! Αν είστε γονιός, μαλωμένος με τα παιδιά του, το διάστημα αυτό, εκμεταλευτείτε την ευκαιρία να μονιάσετε και πάλι. Το καλύτερο από όλα είναι ότι με ενθουσιασμό «σκαλίζετε» τα παλιά δημιουργικά σας χόμπι και το να επαναφέρετε κάποιο από εκείνα στην καθημερινότητά σας θα ήταν άψογη ιδέα. Τέλος, πιθανή είναι η επιστροφή σε μία παλιά δουλειά.

Παρθένος

Παρθένε, μία επιστροφή στο πατρικό είναι πολύ πιθανή, έστω και για λίγο. Ο Ερμής από τα ζώδια του Αιγόκερω και του Τοξότη ενεργοποιεί ζητήματα όπως οικογενειακές ή αισθηματικές επανασυνδέσεις, ή υιοθέτηση ενός παλαιότερου χόμπι. Οπότε αν υπήρξαν ρίξεις, τώρα μπορείτε να κάνετε την κίνηση να έρθετε πιο κοντά. Αποφύγετε να ανανεώσετε ή ανακαινίσετε το σπίτι σας εκείνο το διάστημα, γιατί οι ανάγκες σας θα μεταβληθούν λίγο καιρό μετά την ορθοδρομή του πλανήτη. Είναι μία καλή περίοδος να σκεφτείτε τι σας έκανε πραγματικά χαρούμενο παλαιότερα και να επαναφέρετε στην καθημερινότητά σας κάθε όμορφη συνήθεια.

Ζυγός

Ήρθε η ώρα να μιλήσετε με όλους! Οικογένεια, συγγενείς… μέχρι και τον τελευταίο γείτονα με τον οποίο μιλούσατε κάθε μέρα, αλλά … «σπάσατε» γιατί η μπουγάδα του σας έκανε χάλια το αυτοκίνητο… Ναι, αυτόν! Είναι μία απίστευτη περίοδος για επανασυνδέσεις πάσης φύσεως, όμως συνιστάται να προσέξετε τον τρόπο που επικοινωνείτε με τους γύρω σας. Επίσης, αυτό το διάστημα αποφύγετε να παίρνετε προσωπικά τις βαριές κουβέντες που ακούτε. Υπάρχει μία τάση παρεξηγήσεων. Αν, πάλι, υπήρχε ένα ταξίδι που σχεδιάζατε αλλά ακόμη δεν πήγατε, ή μία συμφωνία που δεν προχώρησε, τώρα ήρθε η στιγμή να τα επανεξετάσετε.

Σκορπιός

Είστε από τους πιο τυχερούς της περιόδου. Σας χρωστούν χρήματα; Διεκδικήστε τα! Θέλετε να ακούσετε νέα από έναν σημαντικό για εσένα άνθρωπο, αλλά έχετε χαθεί; Στείλ’ του! Επανακτάτε την χαμένη σας ανασφάλεια, σας επιστρέφουν οτιδήποτε σας χρωστούν, ενώ αν χάσατε ένα αντικείμενο, το διάστημα εκείνο είναι η καλύτερη στιγμή να το ψάξετε. Μεγάλη προσοχή δώστε σε υποσχέσεις που ακούτε, καθώς και σε τι υπογράφετε. Οι καινούριες συμφωνίες δεν ευνοούνται ιδιαίτερα, εκτός κι αν είχατε ξανασυζητήσει για κάποια στο παρελθόν. Αποφύγετε το shopping therapy, γιατί θα αλλάξετε γνώμη για την πλειοψηφία όσων αγοράσετε.

Τοξότης

Είστε κι εσείς ένας από τους τυχερούς του διαστήματος, εφόσον το διαχειριστείτε σωστά. Η αναδρομή του Ερμή στο δικό σας ζώδιο σας καθιστά πιο επιρρεπή στις παρεξηγήσεις. Επικρατεί ένα κλίμα ασυνεννοησίας, άρα να θυμάστε πως η πλειοψηφία των καβγάδων των ημερών, δεν θα βασίζονται σε πραγματικούς παράγοντες, αλλά σε παρερμηνείες! Πάντως, αυτό το διάστημα είναι καλό για ενδοσκόπηση, ψυχανάλυση, καθώς και την ανάκτηση του «χαμένου» εαυτού σας. Μπορείτε, επιπροσθέτως, να διεκδικήσετε χρωστούμενα ή να ψάξετε για ένα σημαντικό, αλλά χαμένο αντικείμενο.

Αιγόκερως

Το διάστημα αυτό σας κάνει αρκετά εσωστρεφή και παρεξηγησιάρη. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ψύχραιμοι και να μην λαμβάνετε τόσο προσωπικά τα λεγόμενα των άλλων. Κρυφές και φανερές επανασυνδέσεις, είναι όλες πιθανές, μέχρι και τις αρχές του 2024, ενώ εσείς καλείστε να επαναξιολογήσετε ποιον άνθρωπο από το παρελθόν θέλετε πραγματικά να κρατήσετε στη ζωή σας. Αν παλαιότερα είχατε μία ασχολία που σας βοηθούσε στην εμβάθυνση του ψυχικού σας κόσμου, όπως απόκρυφες επιστήμες, ενεργειακές τεχνικές, ψυχανάλυση, να ξέρετε πως η περίοδος αυτή σας ευνοεί περισσότερο αν ασχοληθείτε και πάλι με αυτήν.

Υδροχόος

Έχετε κι εσείς κρυφές και φανερές επανασυνδέσεις και πλέον σκέφτεστε ποιος αξίζει και ποιος…φεύγει! Το καλύτερο είναι ότι ξαναβλέπετε φιλαράκια με τα οποία δεν είχατε το τελευταίο διάστημα και τόσο συχνή επαφή. Τι καλύτερο από ένα σχολικό reunion ή να επιλύσετε μία παρεξήγηση με τον κολλητό ή την κολλητή σας! Οι ημέρες είναι πολύ ευνοϊκές για την επιστροφή σας σε μία ομαδική ενασχόληση, όπως επανεγγραφή σε συλλόγους όπου μοιραζόσασταν κοινές απόψεις. Τέλος, το διάστημα αυτό, ενδείκνυται για ψυχανάλυση ή οτιδήποτε άλλο θα σας συνδέσει «γερά» με τον εσωτερικό σας κόσμο.

Ιχθύς

Ο ανάδρομος Ερμής σας φέρνει ευχάριστα νέα και φιλαράκια από το παρελθόν. Είναι, παράλληλα, ένα διάστημα όπου επαναξιολογείτε την κοινωνική σας εικόνα και συνιστάται να σκεφτείτε προσεκτικά το κατά πόσο αξίζει να επιστρέψετε σε μία εργασία που κάνατε παλαιότερα ή να συζητήσετε και πάλι για μία συνεργασία που δεν προχώρησε. Μπορείτε να τσεκάρετε το βιογραφικό σας σημείωμα, καθώς και τη γενικότερη εμφάνισή σας στον επαγγελματικό κόσμο, σκεπτόμενοι αν οι τέως επιλογές σας ήταν σωστές. Στην παρούσα φάση, αποφύγετε να πάτε σε μία νέα δουλειά, ενώ οι καινούριες φιλίες που θα κάνετε, πιθανόν να λειτουργήσουν βραχυπρόθεσμα.

Διαβάστε περισσότερα στο oroskopos.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ