Ριζικές αλλαγές θα φέρουν στη ζωή όσων ανήκουν στα παρακάτω ζώδια οι εκλείψεις του έτους. Προφανώς, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που προκαλούν μεγάλες μεταβολές τη νέα χρονιά όπως η αλλαγή ζωδίου του Πλούτωνα και του Δία, η σύνοδος Δία-Ουρανού και πολλά ακόμη συμβάντα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2024 θα έχουμε εκλείψεις. 4 θα είναι στο σύνολό τους και με την σειρά τους είναι κατά ημερομηνία οι εξής:

25 Μαρτίου

Μία συμβολική ημέρα για την Ελλάδα κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα είναι η Νοτίου Δεσμού έκλειψη, που κορυφώνεται στο ζώδιο του Ζυγού. Θα επηρεάσει τα πρώτα δεκαήμερα της παρορμητικής ομάδας, λαμβάνοντας χώρα στην 5η μοίρα του ζωδίου. Άρα το σύμπαν, εκείνη την περίοδο, μας ζητά να αποχωριστούμε κάτι και να κάνουμε χώρο για κάτι καινούριο που θα έρθει αργότερα στη ζωή μας.

Οι Κριοί και οι Ζυγοί του 1ου δεκαημέρου θα παρατηρήσουν βασικές αλλαγές στην προσωπική τους ζωή και τις διαπροσωπικές σχέσεις τους. Αντίστοιχα, οι Καρκίνοι θα έχουν μία αλλαγή στην οικογένεια ή το σπίτι τους, αποκτώντας νέα μέλη, μετακομίζοντας ή ακόμη κι ανακαινίζοντας το χώρο τους. Τέλος, οι Αιγόκεροι καλούνται να κάνουν επαγγελματικά ξεκαθαρίσματα, επαναπροσδιορίζοντας την τέως καριέρα τους.

Να είστε αισιόδοξοι, αφού η έκλειψη αυτή ανήκει στην «οικογένεια» Saros 113, η οποία θεωρείται απόλυτα δημιουργική κι ερωτική! Πέρα από αυτό, θα βοηθήσει όσους επηρεάζει σε ζητήματα αυτοέκφρασης και πραγματοποίησης ονείρων. Όντας Νοτίου Δεσμού, είναι λογικό να συμβούν όλα αυτά μέσα από δυσκολίες κι αποχωρισμούς, αλλά ίσως να αξίζει τον κόπο.

8 Απριλίου

Μία απόλυτα δυναμική και ολική έκλειψη κορυφώνεται κατά την 8η ημέρα του Απρίλη στην 19η μοίρα του Κριού. Θα απασχολήσει Κριούς, Ζυγούς Καρκίνους κι Αιγόκερους του 2ου και αρχών 3ου δεκαημέρου.

Για τις προαναφερθείσες ζωδιακές ομάδες, πλησιάζει μία περίοδος μεγάλων κρίσεων και ριζικών αλλαγών, μέσα από αρκετές δυσκολίες. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό, αλλά η γενικότερη «διαδικασία» θα μοιάζει με Ομήρου Οδύσσεια. Η ζωή των παραπάνω ζωδίων δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Η συγκεκριμένη έκλειψη ανήκει στην ομάδα Saros 139, της οποίας η φύση παίρνει στοιχεία Κρόνου-Ουρανού μέσα από δύσκολες όψεις. Με απλά λόγια, θα δοθεί μία μάχη μεταξύ του παλιού και του καινούριου. Όσο μικρότερη αντίσταση προβάλλουμε στις αλλαγές που μας επιβάλλει το σύμπαν, τόσο πιο εύκολα θα περάσουμε.

Οι Κριοί θα αλλάξουν ολιστικά τις καθημερινές τους συνήθειες, ακόμη και την εμφάνισή τους. Οι Ζυγοί ξεκινούν μία σχέση, ενώ αν ο δεσμός που έχουν οδεύει καλά, θα τον μονιμοποιήσουν. Οι Καρκίνοι θα κάνουν ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα τους και αρκετοί ανοίγουν έως και την δική τους επιχείρηση. Τέλος, οι Αιγόκεροι προχωρούν σε οριστικές αλλαγές στην οικογένεια και το σπίτι.

18 Σεπτεμβρίου

Μία αρκετά «ρομαντική» έκλειψη λαμβάνει χώρα στην 25η μοίρα του Ιχθύ κατά την 18η Σεπτεμβρίου του 2024, επηρεάζοντας τα 3α δεκαήμερα των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθείς). «Συνοδεύει» τον Ποσειδώνα, είναι φύσεως Βορείου Δεσμού, μα σχηματίζει άριστες όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Ο Δίας την «βλέπει» με σκληρή όψη, οπότε όλα αυτά τα καλά θα έρθουν μέσα από κόπο και υπερβολή. Οι απότομες αλλαγές που θα βιώσουν οι μεταβλητοί του ζωδιακού θα αλλάξουν τη ζωή τους μια για πάντα.

Η Saros 118 είναι η «μητέρα» της συγκεκριμένης έκλειψης, η οποία συμβολίζει μεγάλες αλλαγές στο κομμάτι της επικοινωνίας και της έκφρασης του συναισθήματος. Υπάρχουν στοιχεία που δηλώνουν υπερβολή, η οποία αντιμετωπίζεται πολύ δημιουργικά κι αποτελεσματικά από όσους επιλέξουν να χαλιναγωγήσουν το συναίσθημα και να το ‘φιλτράρουν’ μέσα από την λεκτική επικοινωνία.

Οι Δίδυμοι θα κάνουν τολμηρές επιλογές ώστε να μεταλλάξουν τα επαγγελματικά τους, όσο οι Τοξότες θα έχουν αλλαγές στο σπίτι και την προσωπική ζωή τους. Αντίστοιχα, το κομμάτι των διαπροσωπικών σχέσεων ενεργοποιείται εκείνο το διάστημα για τους Παρθένους και τους Ιχθείς, οι οποίοι είτε κάνουν μία συνεργασία ζωής στα επαγγελματικά τους, είτε μονιμοποιούν μία σχέση, είτε γνωρίζουν τον μεγάλο έρωτα. Αν, βέβαια, η σχέση ή συνεργασία που έχουν κρέμεται από μία κλωστή, η διάλυση είναι πιθανότατη.

2 Οκτωβρίου

Το κομμάτι της επικοινωνίας και των διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά και συνεργασιών, εξακολουθεί να είναι ενεργοποιημένο, χάρη στην έκλειψη της 2ης Οκτωβρίου του 2024 στην 10η μοίρα του Ζυγού. Ως επακόλουθο, οι Κριοί, οι Ζυγοί, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι του 1ου και 2ου δεκαημέρου θα αποχωριστούν οτιδήποτε δεν τους εξυπηρετεί πλέον ή ακόμη και βλάπτει. Αυτό θα γίνει μέσα από αρκετό αγώνα και συναισθηματικές εξάρσεις, εφόσον συμμετέχουν σε αυτήν ο Ερμής με σύνοδο κι ο Άρης σε τετράγωνο.

Εκείνη την περίοδο συνιστάται να αποφευχθούν τα ταξίδια, η απρόσεκτη επικοινωνία και οδήγηση, εφόσον είναι εφικτό, γιατί δεν είμαστε και τόσο συνεπείς. Η Saros 144, γενέτειρα του φαινομένου, φέρει Πλουτώνια στοιχεία. Επομένως, οι Κριοί και οι Ζυγοί θα επιδιώξουν να χειραγωγήσουν τους άλλους για να πάρουν αυτό που επιθυμούν ή εκτιμάται πως θα αισθανθούν ότι οι άλλοι παρεμβαίνουν στις ζωές τους και τις προσωπικές τους επιλογές. Υπάρχει κίνδυνος διάλυσης αισθηματικών δεσμών ή επαγγελματικών συνεργασιών, ενώ κάποιοι καβγάδες θα παρατηρηθούν, λόγω μερικών παρελθοντικών ανεπίλυτων προβλημάτων.

Την ίδια χρονική στιγμή οι Καρκίνοι θα νιώσουν ότι η ζωή στο σπίτι ή ένα συγγενικό πρόσωπο στέκεται ακόμη κι άθελά του εμπόδιο στους προσωπικούς τους στόχους. Έτσι, το σύμπαν τους αναγκάζει να θέσουν τα όριά τους. Οι Αιγόκεροι θα κάνουν ριζικές αλλαγές στα επαγγελματικά τους ή αν η επικοινωνία με τους γονείς τους είναι αδύναμη, εκτιμάται αποστασιοποίηση.

Από τη Χριστίνα Στεργίου. Περισσότερες προβλέψεις στο oroskopos.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ