Ο καλλιτέχνης Ναόκι Ονογκάουα, που έχει έδρα την Ιαπωνία, εξακολουθεί να διαλογίζεται, και ο διαλογισμός του περιλαμβάνει χιλιάδες μικροσκοπικούς γερανούς από χαρτί. Αντί για φύλλα, τα μικρά πουλιά, σε σμήνη κουρνιάζουν στα κλαδιά μπονσάι. Eπιμελώς διπλώνει ένα τετραγωνικό κομμάτι χαρτί, πλάτους ενός εκατοστού, σε οριγκάμι γερανούς οι οποίοι όταν μαζεύονται σε μεγάλους αριθμούς συμβολίζουν αιώνια καλοτυχία.

Μιλώντας στο Colossal, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης αφηγήθηκε ότι άρχισε να φιλοτεχνεί τα μικροσκοπικά πουλιά μετά τον Μεγάλο Σεισμό του 2011 στην Ανατολική Ιαπωνία, που ρήμαξε μεγάλες εκτάσεις στο νότο της περιοχής Χοκάιντο και της περιοχής Τοχόκου τις οποίες επισκέφθηκε την επόμενη χρονιά. Καθώς έκοβε βόλτες στην πόλη Ρίκουζεν Τακάτα, παρατήρησε 1.000 χάρτινους γερανούς εκεί όπου ήταν ένα σχολείο που κατέστρεψε το τσουνάμι.

«Ήμουν όλος τρόμο για το πόσο ανίσχυροι είμαστε ενώπιον του θαύματος της φύσης· και, ταυτόχρονα, ένιωσα ενδυναμωμένος από τη δύναμη της ζωής, τη ζωτικότητα που έλαμπε τόσο φωτεινά μετά την οργή της» εξομολογήθηκε.

«Ήταν σαν να ήμουν μάρτυρας του αποτελέσματος μιας απαρηγόρητης τελετής στην οποία οι άνθρωποι διοχέτευαν τα συναισθήματά τους μέσα σε αυτούς τους γερανούς. Και εδώ βρίσκονται, εγκαρδιωμένοι με προσευχές να μπορούν να πηγαινοέρχονται σε έναν κόσμο πέραν αυτού εδώ. Προσπαθώ να βρω τις λέξεις να το περιγράψω, αλλά νομίζω ότι πιθανόν οι γερανοί τους οποίους τώρα διπλώνω έρχονται από αυτό τον τόπο της τελετουργικής προσευχής» συνέχισε.

Αυτή την περίοδο ο καλλιτέχνης ετοιμάζεται για έκθεση το φθινόπωρο στην αίθουσα τέχνης Picaresque Art Gallery στη συνοικία Σιμπούγια στην Ιαπωνία, στο Τόκιο συγκεκριμένα, και στον λογαριασμό του στο Instagram έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τον διαλογισμό του Ναόκι Ονογκάουα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ