Η Μαρίνα Βερνίκου όταν βρίσκει ελεύθερο χρόνο μέσα από την έντονη καθημερινότητά της, αφοσιώνεται τόσο στην οικογένειά της όσο και στον εαυτό της.

Η επιχειρηματίας δίνει προτεραιότητα στην ψυχική ηρεμία της αλλά και στη σωματική υγεία. Για αυτόν τον λόγο, η προπόνηση που κάνει, της προσφέρει αυτά τα αποτελέσματα.

Η Μαρίνα Βερνίκου στον ελεύθερο χρόνο της επιλέγει ή να ξεκουράζεται από τις επαγγελματικές τις υποχρεώσεις ή να κάνει γυμναστική. Όπως είδαμε από την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, της αρέσει το kickboxing μιας και είναι ένα άθλημα το οποίο βοηθά σε σωματικό αλλά και πνευματικό επίπεδο.

Σε τι βοηθά το kickboxing;

Βοηθά στη διαχείριση του άγχους

Όταν κάποιος περνά μια έντονη καθημερινότητα είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο, το συγκεκριμένο άθλημα μπορεί να μειώσει το άγχος και το στρες κάνοντας ταυτόχρονα και την αερόβια γυμναστική.

Συνδυάζει το cardio και την ενδυνάμωση τονώνοντας τους μύες

Ακόμη και διασημότητες όπως οι αδερφές Χαντίτ και η Ανδριάνα Λίμα ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα μιας και υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα. Αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο σχετικά με την άσκηση δεν είναι μόνο πόσο αποτελεσματική είναι, αλλά πόσο γρήγορα μεταμορφώνει το σώμα σας.

Αποκτάμε αυτοάμυνα

Το kickboxing δεν είναι μόνο καλό για το μυαλό και το σώμα αλλά έχει επίσης τη δυνατότητα να μάθουμε να έχουμε αυτοάμυνα.

Βελτιώνεται η αντοχή

Οι «βαριές» προπονήσεις που συνδυάζουν και το αερόβιο βοηθούν στην αντοχή. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Biology of Sport δείχνει ότι το kickboxing μπορεί να οικοδομήσει cardio και μυϊκή αντοχή.

Τόνωση ενέργειας

Θα νομίζατε ότι θα είστε κουρασμένοι μετά από έναν γύρο kickboxing, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να έχετε περισσότερη ενέργεια από πριν. Η Διεθνής Ένωση Επιστημών Αθλητισμού (ISSA) δηλώνει ότι η βελτιωμένη κυκλοφορία οξυγόνου που προέρχεται από την άσκηση βοηθά αμέσως στη βελτίωση της ενέργειας. Αν έχουμε μέσα στην καθημερινότητά μας την τακτική άσκηση, μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε τις δουλειές πιο ευχάριστα.

Αποκτάμε ισορροπία

Η επίδραση του kickboxing στην ισορροπία έχει επίσης ερευνηθεί σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα οποία μπορεί να έχουν μειωμένο βάδισμα και ισορροπία και να είναι επιρρεπείς σε πτώση. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η ισορροπία μπορεί να βελτιωθεί μετά από 11 εβδομάδες tai chi και fitness boxing.

Διαβάστε επίσης: Oι 5 επιστημονικά τεκμηριωμένες συμβουλές που μπορούν να βελτιώσουν τη σχέση σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ