Πολλοί από εμάς ανυπομονούμε να απολαύσουμε αυτή την εορταστική περίοδο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και αξίζουμε να απολαύσουμε μερικές λιχουδιές. Ωστόσο, μετά τις γιορτές θα έρθει ο Ιανουάριος και μαζί του κάποιες τύψεις για αυτή την επιπλέον μερίδα γαλοπούλας ή τη διπλή μερίδα πουτίγκας. Η απώλεια του περιττού βάρους είναι ένας σπουδαίος στόχος. παρέχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων στην αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη στο αίμα και το σάκχαρο του αίματος. Πώς όμως θα χάσουμε κιλά και πόσο καιρό θα μας πάρει;

Πρώτον, ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα – είναι αδύνατο να προβλέψουμε με ακρίβεια πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να χάσουμε βάρος. Το χρονικό πλαίσιο για να χάσετε τα κιλά εξαρτάται από τον στόχο απώλειας βάρους σας. Για παράδειγμα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν ότι θα πρέπει να στοχεύσετε να χάσετε ένα έως δύο κιλά την εβδομάδα.

Η διατροφολόγος και διαιτολόγος Σύνθια Σας, μοιράστηκε μερικές πληροφορίες με το health.com σχετικά με το πώς λειτουργεί η απώλεια βάρους και πώς θα χάσουμε τα περιττά κιλά που θέλουμε.

Η ειδικός μάλιστα εξηγεί πως η άρση αυστηρών προγραμμάτων διατροφής είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείτε αποτελέσματα.

Θέλετε απεγνωσμένα να επιτύχετε τον στόχο απώλειας βάρους σας και είναι δελεαστικό να βουτήξετε με το κεφάλι σε μια δίαιτα ή έναν τρόπο ζωής που υπόσχεται γρήγορα αποτελέσματα.

Η απώλεια βάρους – εξπρές ορίζεται ως η απώλεια άνω των δύο κιλών την εβδομάδα. Αλλά μια υγιής ποσότητα απώλειας βάρους είναι στην πραγματικότητα ένα έως δύο κιλά την εβδομάδα, με το CDC να σημειώνει ότι οι άνθρωποι που χάνουν βάρος με αυτόν τον ρυθμό είναι πολύ πιο επιτυχημένοι στο να το κρατήσουν μακριά.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η σταδιακή απώλεια βάρους μπορεί να σημαίνει χαμηλότερη μάζα λίπους και ποσοστό σωματικού λίπους. Η απώλεια ενός έως δύο κιλών την εβδομάδα είναι σε μεγάλο βαθμό εφικτό για τους περισσότερους και δεν θα πρέπει ποτέ να απαιτεί ακραίες διατροφικές συνήθειες ή άσκηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ