Τα τελευταία χρόνια στο ιατρείο του στην Πάτρα και στη Λευκάδα συρρέουν γυναίκες από όλη την Ελλάδα, ενώ πολλές κυρίες από τον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο επιλέγουν να φτάσουν μέχρι εκεί για να αφεθούν στα μαγικά χέρια του. Ο δερμαρολόγος Γιώργος Δαράβαλης, που αυτό τον καιρό βρίσκεται σε διαδικασία ανεύρεσης επαγεγλματικού χώρου και στην Αθήνα, μιλά στο ΟΚ! για τις πιο δημοφιλείς θεραπείες σήμερα, αλλά και την επόμενη μέρα στην αισθητική ιατρική, που οδεύει σε μια πιο ολιστική αντιμετώπιση για να εξασφαλίσει τον ιδανικό συνδυασμό ομορφιάς, υγείας και παράτασης της νεότητας.

Πώς αποφάσισες να επικεντρωθείς στην αισθητική ιατρική, κάτι που κάνεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια με επιτυχία, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη αντρών και γυναικών από όλη την Ελλάδα;

Από μικρό παιδί με γοήτευε ο χώρος της τέχνης. Οι κοντινοί μου άνθρωποι έλεγαν πως αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η αισθητική. Στην επιλογή της ειδικότητάς μου, τελειώνοντας την Ιατρική, έπαιξε ρόλο η επιθυμία μου να διοχετεύσω στην επιστήμη μου την ενέργεια της αγάπης μου για την τέχνη, την αρμονία και την ομορφιά και έτσι επέλεξα τη δερματολογία. Μου αρέσει να αναδεικνύω τα ωραία χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας –και κάθε άντρα– χωρίς να κάνω υπερβολές, γιατί ο στόχος μου είναι το φυσικό αποτέλεσμα.

Στο Instagram σου @dermatologist_daravalis σε βλέπουμε να δημοσιεύεις βίντεο που δείχνουν εντυπωσιακές βελτιώσεις σε αληθινό χρόνο, με θεραπείες με fillers ή νήματα, με «πριν» και «μετά» που κάνουν αίσθηση. Τι feedback έχεις από αυτά τα ποστ;

Ύστερα από ένα ταξίδι μου στη Νέα Υόρκη για ένα συνέδριο, νομίζω πως ήταν το 2015, είχα δει πως πολλοί συνάδελφοι, κυρίως στις ΗΠΑ, ανέβαζαν τις δουλειές τους, αισθητικές επεμβάσεις που έκαναν, σε real time και ήμουν ο πρώτος που ξεκίνησε να το κάνει στην Ελλάδα. Ανεβάζω αυτά που κάνω σε αληθινό χρόνο, ανεβάζω και το «πριν» και το «μετά» κι αυτό είναι κάτι που αρέσει στις γυναίκες, να βλέπουν το άμεσο αποτέλεσμα. Πολλές πελάτισσες μου δίνουν την άδεια να βάζω βίντεο και εικόνες, κάτι που κάνω πάντα διακριτικά και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, χωρίς να φαίνεται όλο το πρόσωπο. Γι’ αυτό και στα περισσότερα βίντεο δημοσιεύω αποτελέσματα από χείλη και ομολογώ πως είναι κάτι που έχει πλέον κατοχυρωθεί ως expertise μου και μου το ζητούν οι περισσότερες πελάτισσες.

Είχες ποστάρει μια πρόσφατη φωτογραφία του Τομ Κρουζ, που φαινόταν πρησμένος και παραμορφωμένος, σχολιάζοντας πως «για αυτό ο γιατρός πρέπει να λέει και όχι». Έχει συμβεί να σου ζητούν επικίνδυνες υπερβολές;

Στη Βραζιλία και στις ΗΠΑ αγαπούν την υπερβολή στις αισθητικές παρεμβάσεις, με αποτελέσματα σαν αυτά του Κρουζ και πολλών άλλων διασήμων. Χαίρομαι που στην Ελλάδα η πλειονότητα επιζητά το πιο φυσικό αποτέλεσμα. Εγώ είμαι λάτρης του natural look. Μου έχουν ζητήσει υπερβολικά χείλη, υπερβολικά ζυγωματικά, αλλά αυτό, όχι, δεν το κάνω. Πολλές φορές θα πω λοιπόν «όχι», εξηγώ γιατί και επιμένω στη θέση μου αυτή. Δυστυχώς τα ενέσιμα όπως το υαλουρονικό είναι κάτι εθιστικό, αλλά η υπερβολή κάνει κακό και στον πελάτη και στον ιατρό. Δεν μπορείς να κάνεις μια γυναίκα στα 50 να δείξει 30 – θα είναι κακό το αποτέλεσμα. Το ζητούμενο είναι την 50άρα να τη βοηθήσεις να δείξει πολύ πιο φρέσκια και όμορφη και να δείχνει πολύ νεότερη, σαν μια πολύ ωραία 40άρα.

Υπάρχουν celebrities που έχουν υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις και λειτουργούν ως πρότυπα για τις γυναίκες;

Φυσικά. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων χρόνων ήταν οι αδελφές Καρντάσιαν, οι οποίες έχουν επέμβει στην εικόνα τους με τρόπο που πολλές γυναίκες ταυτίζονται και θέλουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Μια γυναίκα είναι εύκολο να πει πως θα ήθελε κάτι που έχει κάνει μια άλλη, με ένα καμπανάκι εδώ: Σε κάποια γυναίκα δεν δείχνει το ίδιο ωραίο κάτι που έχει κάνει μια άλλη –μπορεί να χρειάζεται στην περίπτωσή της κάτι διαφορετικό. Κάθε γυναίκα έχει και άλλες ανάγκες και ο γιατρός είναι αυτός που οφείλει να τις εντοπίσει και να την κατευθύνει.

Ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές σήμερα για ένα εντυπωσιακό φρεσκάρισμα, χωρίς να υπάρχει αλλοίωση φυσιογνωμίας; Υπάρχουν πρακτικές που είναι δημοφιλείς στο εξωτερικό, αλλά δεν έχουν ακόμα διαδοθεί στη χώρα μας;

Δεν υπάρχουν στην εποχή μας πρακτικές που δεν γίνονται και στην Ελλάδα. Όλοι οι γιατροί παρακολουθούμε τα ίδια συνέδρια σε Μόντε Κάρλο, Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη. Μεγάλη τάση είναι το liquid lifting με υαλουρονικό σε όλο το πρόσωπο, οι μεσοθεραπείες τελευταίας γενιάς, το botox και το dysport, που είναι κάτι μαγικό και εκτός από το μέτωπο μπορεί να μπει σε διάφορα σημεία του προσώπου και του σώματος, καθώς και τα λέιζερ προηγμένης τεχνολογίας για αναδόμηση και ανάπλαση προσώπου και σώματος. Δεν υστερούμε καθόλου σε σχέση με το εξωτερικό. Κάθε εξάμηνο έχουμε και καινούρια σκευάσματα, όλο και πιο ασφαλή. Θεωρώ πως η επόμενη μέρα στην αισθητική ιατρική θα είναι μια πιο ολιστική προσέγγιση, που θα συνδυάζει και συμπληρώματα και σκευάσματα, γυμναστική, ενέσιμα, λέιζερ. Θεωρώ πως στο άμεσο μέλλον θα διαδοθούν ως τάση και διάφορα patches για την αντιγήρανση που τώρα είναι σε πειραματικό στάδιο. Πιστεύω πως το ταλέντο ενός γιατρού είναι να μπορεί να υπολογίσει τη σωστή ποσότητα ενέσιμων για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα – ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Είναι κι αυτό μια μορφή τέχνης. Σμιλεύεις ένα πρόσωπο ή ένα σώμα.

Ποιοι άνθρωποι σε έχουν στηρίξει στη διαδρομή σου;

Η οικογένειά μου. Θέλω να πω ένα «ευχαριστώ» στους γονείς μου και ιδιαίτερα στη μητέρα μου στην οποία οφείλω τα πάντα, καθώς και στη γυναίκα μου και τον γιο μου που είναι δίπλα μου σε όλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ