Μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού με τον Στάθη Παναγιωτόπουλου που ταρακούνησε την κοινή γνώμη, ήρθε στην επιφάνεια η περίπτωση άλλης μιας νεαρής από την Πάτρα που έπεσε θύμα revenge porn. Μάλιστα όχι απλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να δικαιωθεί για την υπόθεση, αλλά για καιρό αδυνατούσε να βρει δουλειά εξαιτίας του βίντεο που την έδειχνε σε προσωπικές στιγμές και είχε κυκλοφορήσει σε πορνογραφικές ιστοσελίδες από πρώην σύντροφό της.

Σήμερα η 24χρονη εργάζεται στο ιατρείο του δερματολόγου Γιώργου Δαράβαλη, τον οποίο πλησίασαν τοπικά μέσα και μίλησε σχετικά με την υπόθεση. Οπως λέει ο ίδιος στο ΟΚ! «Λόγω της διαρροής του συγκεκριμένου βίντεο για αρκετό καιρό η κοπέλα, η οποία είναι φυσικοθεραπεύτρια, δυσκολευόταν να βρει δουλειά. Συνεργαζόμαστε εδώ και 6 μήνες και τώρα μου εκμυστηρεύτηκε πως στις προηγούμενες δουλειές της υπήρχαν “καλοθελητές” που μετέφεραν την πληροφορία στους εργοδότες της και σε κάποιες περιπτώσεις εκείνοι αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία μαζί της».

Ο Γιώργος Δαράβαλης.

Ο ίδιος δεν γνώριζε για το βίντεο που είχε διαρρεύσει όταν την προσέλαβε. «Στη συνέντευξη που της ειχα κάνει, μου είχε κάνει πολύ θετική εντύπωση ως προσωπικότητα και ήταν κατάλληλη για τη θέση. Λίγες μέρες αφού ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε έλαβα αρκετά μηνύματα -μάλιστα όλα από γυναίκες- που μου έστειλαν το εν λόγω βίντεο και μου έλεγαν “δεν είναι δυνατόν εσύ που είσαι σοβαρός γιατρός να έχεις ως υπάλληλο στο γραφείο σου ένα κορίτσι του οποίου κυκλοφορεί πορνογραφικό υλικό“. Ομολογώ πως στενοχωρήθηκα όταν κατάλαβα τι έχει συμβεί στο κορίτσι, ήταν προφανές πως επρόκειτο για ένα προσωπικό βίντεο που κάποιος έδωσε στα ροζ σάιτ, αλλά δεν έδωσα καμία σημασία στα μηνύματα που έλαβα, δεν θεώρησα πως υπήρχε κάποιος λόγος να ασχοληθώ με κάτι άσχετο με τη συνεργασία μας, ούτε ήθελα να τη φέρω σε δύσκολη θέση. Η ίδια μου μίλησε τελικά για το περιστατικό 3 μήνες μετά. Μου εξήγησε πως ήταν μια περίπτωση revenge porn, καθώς ένας πρώην της πριν από 3 χρόνια, όταν ήταν μόλις 21 ετών, είχε δημοσιοποιήσει το βίντεο σε αυτά τα σάιτ. Η ίδια είχε κινηθεί νομικά, αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζει πλέον στο εξωτερικό έτσι δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε κάποιο αποτέλεσμα η η μήνυση που έχει κάνει. Η ίδια επικοινώνησε με κάποιες ιστοσελίδες εξηγώντας πως δεν έχει δώσει ποτέ άδεια για το συγκεκριμένο υλικό και έτσι από κάποια σάιτ κατέβηκε». Όπως λέει ο Γιώργος Δαράβαλης θεωρεί τραγικό ένα θύμα μιας τέτοιας βίαιης και εγκληματικής πράξης να γίνεται στη συνέχεια και θύμα της κοινωνίας, κουβαλώντας ένα “στίγμα” «Είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η ανωνυμία σου όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια πιο κλειστή κοινωνία, όπως αυτή της Πάτρας», δηλώνει

«Επειδή έχω ένα γιο 17 ετών και ακούω και βλέπω πολλά θεωρώ πως αυτά τα περιστατικά δεν πρέπει να τιμωρούνται μόνο αυστηρά αλλά και παραδειγματικά, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο μια παραδειγματική τιμωρία μπορεί να έχει αποτέλεσμα και να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Η χωρίς άδεια δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών σε σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου είναι μια μορφή ψυχολογικού βιασμού που στη συνέχεια οδηγεί σε εργασιακό bullying και φέρνει νέα παιδιά σε απελπισία. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε όλο αυτό».

Η μαρτυρία της 24χρονης: «Ήθελα να αυτοκτονήσω»

Η 24χρονη εξομολογήθηκε στο pelop.gr τον εφιάλτη που έζησε εξαιτίας του revenge porn. «Είχα πάει για σεζόν στη Σαντορίνη για δουλειά και εκεί γνώρισα ένα παιδί. Δουλεύαμε στο ίδιο μαγαζί και κάναμε σχέση. Εκείνος έμενε Αθήνα και εγώ Πάτρα, έτσι μετά το καλοκαίρι, συνεχίσαμε την σχέση μας εξ αποστάσεως. Οταν βρισκόμασταν τα σαββατοκύριακα στην Αθήνα, έκλεινε δωμάτιο σε ξενοδοχείο, με καθρέπτες, τζακούζι κ.τ.λ. και εμένα που φαινόταν πολύ περίεργο. Ποτέ δεν βγαίναμε έξω σαν ζευγάρι, πάντα έκλεινε ξενοδοχεία για να βρισκόμαστε σε ερωτική πράξη. Μετά από κάποιο καιρό, μου ζήτησε να βγάλουμε κάποια βίντεο! Δεν ήμουν καν υποψιασμένη ότι μπορεί να γίνει κάτι. Εγώ τυφλωμένη και ερωτευμένη, του είπα “οκ, να το βγάλουμε”, ήταν εις γνώση μου. Το ήξερα. Απλά του είπα, όταν το βγάλει, να το σβήσει. “Ναι, μου είπε, θα το σβήσω”. Βγάλαμε 3 βίντεο και εγώ είχα μείνει με τη βεβαιότητα ότι τα έχει σβήσει από το κινητό του. Μετά από κάποιο καιρό, χωρίσαμε. Ενα μήνα αργότερα, μου έστειλε ένα παιδί μήνυμα, μου λέει “έχω ένα βίντεο που…”, μου στέλνει το βίντεο και μου λέει “το ξέρεις ότι το βίντεο το έχει όλη Πάτρα; Το έχουνε πάνω από 300 άτομα!”. Εγώ έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, δεν φαντάζεσαι το τι έπαθα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ο γνωστός αυτός μου είπε ότι έχουν διαρρεύσει και άλλα δυο βίντεο, μου είπε “εμένα μου το έστειλαν, δεν μπορώ να σου πω από ποιόν”», περιγράφει το θύμα του revenge porn.

«Το τι bullying δέχτηκα στα social δεν περιγράφεται, μου έστελναν κάθε τρεις και λίγο μήνυμα ο πιο άσχετος και μου έλεγε αισχρόλογα. Πέρναγα το δρόμο και έβλεπα γνωστούς να με δείχνουν με το δάχτυλο και να γελάνε. Καθόμουν και έκλαιγα, σπάραζα στο κλάμα. Και στο αφεντικό μου τότε τού στέλνανε τα βίντεο σε μηνύματα και του λέγανε ότι “…αυτή που έχεις εκεί μέσα έκανε αυτά και αυτά”. Το έμαθε η οικογένειά μου, το έμαθε η μάνα μου, το έμαθε ο πατέρας μου. Εκανα μήνυση. Μετά από λίγο καιρό τα συγκεκριμένα βίντεο ανέβηκαν και σε porno site και έτσι απευθύνθηκα και στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Κάθε φορά που κάποιος ανέβαζε το βίντεο, η Δίωξη το κατέβαζε, όμως μετά από λίγο το ανέβαζε κάποιος άλλος κ.ο.κ. Τα βίντεο κυκλοφορούν ακόμη. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω και με σταμάτησε η μάνα μου. Ήμουν σε πολύ άθλια κατάσταση, δεν μπορούσα να πάω πουθενά. Περπάταγα στο δρόμο στην Πάτρα και με κοιτάζανε όλοι. Συζητιέται ακόμη και τώρα»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ