Το Τορίνο είναι ένας προορισμός που σίγουρα θα μπει στη λίστα σας για τα επόμενα ταξίδια. Φέτος, βρέθηκε στο προσκήνιο καθώς φιλοξενεί τη Eurovision. Λίγο πριν από τον μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού τραγουδιού όπου συμμετέχει και η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το Die Together, σας παρουσιάζουμε τρία πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την ιταλική πόλη του βορρά. Πέρα από το ότι είναι μια βιομηχανική πόλη, έδρα της Fiat και του καφέ Lavazza.

Το σύμβολο της πόλης

Σήμα κατατεθέν του Τορίνο είναι ο πύργος Mole Antonelliana. Ένας ουρανοξύστης ύψος 167,5 μέτρων και φαίνεται σχεδόν από παντού.

Ξεκίνησε να χτίζεται το 1963 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1888. Έχει τη θέση του ψηλότερου κτιρίου από τούβλα στην Ευρώπη.

Από το 2000 στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου.

Piazza San Carlo 

Η πλατεία που θα μπει σίγουρα στο πρόγραμμα ενός ταξιδιού στο Τορίνο αφού εκεί βρίσκεται η Via Roma, ο πολυτελής εμπορικός δρόμος της πόλης.

Ανάμεσα στις μπαρόκ στοές θα συναντήσετε και τις δύο δίδυμες εκκλησίες του 17ου αιώνα, τον San Carlo και τη Santa Cristina.

Πρωτεύουσα της σοκολάτας 

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το Τορίνο είναι γνωστό για το βερμούτ από εκεί έχουν την καταγωγή τους οι αγαπημένες μας σοκολάτες: nutella, ferrero, gianduiotto.

Οι γευσιγνώστες θα λατρέψουν τη ζαχαροπλαστική της πόλης αλλά και τα καλά κρασιά.

Φωτογραφίες: Shutterstock

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ