«Αυτό που με κάνει και νιώθω δυνατή είναι πάντα όταν πηγαίνω στην Καβάλα. Έχω πολύ έντονη φόρτιση όταν πηγαίνω σε αυτή την πόλη» εξομολογήθηκε η Δέσποινα Βανδή στην εκπομπή «Γεια σου» για την Καβάλα.

«Ήταν όλα αλλιώς τότε. Είναι σαν να βλέπω τον εαυτό μου σε διάφορες γωνιές και γειτονιές της πόλης. Με βλέπω, με όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπιζα τότε, και θα ήθελα να μπορούσα να γυρίσω πίσω να χτυπήσω την πλάτη σε αυτό το παιδί και να του πω ότι μια μέρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», συνέχισε συγκινημένη η Ελληνίδα σταρ μιλώντας για τα παιδικά της χρόνια στη βόρεια Ελλάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δέσποινα Βανδή μιλά για την πόλη από την οποία κατάγεται. Μάλιστα μέσα από την ταξιδιωτική εκπομπή My Greece που παρουσίαζε μας είχε ξεναγήσει σε αυτήν.

Στην Καβάλα θα απολαύσετε τις βόλτες στην Παλιά Πόλη, το Λιμάνι και την παραλία. Είναι ένας προορισμός που προσφέρει γαστρονομικές αναζητήσεις αλλά και βουτιά στην ιστορία. Παρακάτω επιλέξαμε τρία μέρη που αξίζει να βάλετε στην ταξιδιωτική σας λίστα επιλέγοντας να ταξιδέψετε στην πόλη.

  • Το Παλαιό Υδραγωγείο. Γνωστό και ως Καμάρες, είναι ένα καλά διατηρημένο υδραγωγείο στην πόλη της Καβάλας και είναι ένα από τα ορόσημα της πόλης.
  • Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού με κειμήλια δεκάδων προσφύγων από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και τη Θράκη.
  • Το περίφημο Imaret. Ένα κομψοτέχνημα οθωμανικής αρχιτεκτονικής.

Δείτε την εκπομπή με την Δέσποινα Βανδή στην Καβάλα:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ