Στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς, έλαβε χώρα, την περασμένη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, η συνέντευξη τύπου για τη γνωστοποίηση των Διεθνών Βραβείων που αναγνωρίζουν και βραβεύουν διακεκριμένες Ελληνίδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τα επιτεύγματα και τις δράσεις τους στον επαγγελματικό τους τομέα. H τελετή απονομής των βραβείων– Greek International Women Awards (GIWA) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί στον Ελληνικό Κόσμο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στις 18 Μαΐου 2023.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ κυρία Άντζελα Γκερέκου, τιμά ως πρέσβειρα τον θεσμό GIWA και απηύθυνε χαιρετισμό και μήνυμα προς τις Ελληνίδες παγκοσμίως να συμμετάσχουν, σε αυτή την τόσο σπουδαία δράση. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όταν ανεβαίνει μια γυναίκα, ανεβαίνουμε όλες μαζί της».


H Πρόεδρος των GIWA κυρία Σοφία Κωνσταντοπούλου, άνοιξε την συνέντευξη τύπου, γνωστοποιώντας ότι η φετινή καμπάνια των βραβείων έχει να κάνει με τη γυναικεία ενδυνάμωση, το λεγόμενο women empowerment. Δήλωσε ότι: «η συλλογική επιτυχία είναι πιο δυνατή από το άθροισμα της ατομικής. Όταν βοηθάς μια γυναίκα να αναδείξει το έργο της, έρχεσαι και λίγο πιο κοντά στο να σπάσεις τη λεγόμενη γυάλινη οροφή. Οι γυναίκες είναι η ίδια η κοινωνία, και καθεμία μόνη αλλά και όλες μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε το λεγόμενο «domino effect».

Παραβρέθηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής GIWA Νάγια Μπολτέτσου, Μαρία Σαραντοπούλου, Μαρία Χατζηασλάνη, Λιλή Πυράκη, Νανά Τσουμάκη, Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου, Λέιλα Στάαλ, στελέχη επιχειρήσεων που στηρίζουν τον θεσμό GIWA, όπως: της Cosmote, OTE Group, της Ηρακλής Group of Companies, της ΣΤΑΣΥ, της Ernst Young ΕΥ Greece, της Πανάς Group και πλήθος δημοσιογράφων.

Στο πάνελ οι καταξιωμένοι, στον τομέα τους κριτές των βραβείων Κατερίνα Γκαγκάκη, Ελένη Δούκα, Λάζαρος Καραγιαννίδης, Ελπίδα Κόκκοτα, Μαρίνα –Λήδα Κουταρέλλη, Ειρήνη Νικολαΐδη, Έλενα Παπαδοπούλου, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Σεβαστή- Σοφία Ανθοπούλου, Κωστής Γεωργίου, Νατάσσα Λιανού και Μαρίνα Παπαιωάννου, Τζίμη Αθανασόπουλος ανέλυσαν στους παραβρισκόμενους το όραμα, τον σκοπό και τον στόχο των GIWA.

Η διαδικασία υποβολής για όλες τις υποψήφιες λήγει στις 14 Νοεμβρίου 2022. Συμμετοχές στο
www.greekinternationalwomenawards.com. Η απονομή τελετής θα διεξαχθεί στον Ελληνικό Κόσμο Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού, στις 18 Μαϊου 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ