Ο γυναικείος αθλητισμός έχει φωνή και το Gazzetta Women για 2η χρονιά του δίνει το βήμα. Το Gazzetta διοργανώνει για 2η χρονιά το μοναδικό ελληνικό συνέδριο για τον γυναικείο αθλητισμό, στις 11 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν Ελληνίδες πρωταθλήτριες αλλά και σημαντικές προσωπικότητες που μας εμπνέουν από το χώρο του αθλητισμού.

Το Gazzetta και το Gazzetta Women θα καλωσορίσουν στην σκηνή γυναίκες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και τις ιστορίες τους έχοντας ως στόχο να εμπνεύσουν κι άλλες γυναίκες.

Η εκλεκτή καλεσμένη

Το φετινό Τhe GWomen Sports Summit θα εστιάσει σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: Empowerment, Equality, Inspiration αλλά και στις «γενιές νικητριών» όπου εξέχουσες προσωπικότητες θα παρευρεθούν και θα συνομιλήσουν στα panels.

H Ιταλίδα Αλέσια Τζεκίνι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που έκανε ελεύθερη κατάδυση και κατόρθωσε να φτάσει σε βάθος 107 μέτρων με μια βουτιά, κατακτώντας δικαιωματικά το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία της θα βρίσκεται στη σκηνή του 2ου GWomen Sports Summit.

H Αλέσια Τζεκίνι έχοντας κατακτήσει πολλά μετάλλια σε διάφορα παγκόσμια πρωταθλήματα. Καθιερώθηκε ως μια από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες της εποχής μας στην ελεύθερη κατάδυση και έχει αναδειχθεί και σε πρότυπο για νέους αθλητές, ενθαρρύνοντάς τους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους με αφοσίωση και πάθος.

Στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα μοιραστεί την μοναδική ιστορία της που προβλήθηκε και από το ντοκιμαντέρ του Netflix και άφησε τους πάντες άφωνους μπροστά στο ταλέντο και τη δύναμή της στο νερό.

Ποιοι θα βρεθούν στο πάνελ

Ταυτόχρονα θα υπάρξει pop up panel για το μπάσκετ γυναικών το οποίο αλλάζει επίπεδο και στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα θα φιλοξενήσει το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 2025. Από τον χώρο του μπάσκετ θα μιλήσουν μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής και η COO των Sacramento Kings Ματίνα Κολοκοτρώνη.

Στο πυλώνα Empowerment θα μιλήσει και ο Χαράλαμπος Πετράς, Ψυχολόγος ISCP, ICF, PCC / Executive Coach / Συγγραφέας, συνεργάτης του Ολιστικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ευζωίας roē. O ίδιος θα εστιάσει στον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στον χώρο του αθλητισμού και πρωταθλητισμού καθώς και τις ενδεχόμενες προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά την παύση του.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για φιλανθρωπικές δράσεις μέσω του Humanity Greece για τη στήριξη σχολείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με αθλητικό εξοπλισμό. Σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενισχυθούν με όλο τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό μετά τις καταστροφικές συνέπειες από την Κακοκαιρία Daniel μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2024. Για πρώτη φορά θα διαμορφωθούν και βιβλιοθήκες εντός των σχολείων με βιβλιογραφία αναφορικά στον Αθλητισμό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και με βιβλιογραφίες κορυφαίων αθλητών του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Ένα συνέδριο που θα ενώσει κορυφαίες αθλήτριες της Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ