Ελληνίδες πρωταθλήτριες και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού θα βρεθούν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στο 1ο συνέδριο γυναικείου αθλητισμού που διεξάγεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση διοργανώνεται με σύνθημα «Ο γυναικείος αθλητισμός έχει φωνή και ήρθε η ώρα να ακουστεί» από το Gazzetta.gr και τη Liquid Media. Το Τhe GWomen Sports Summit θα βασιστεί σε τρεις βασικούς πυλώνες: Empowerment, Equality, Inspiration.

Τι άλλαξε μέσα στα χρόνια στον πρωταθλητισμό; Τι αντιμετώπιζαν οι επαγγελματίες αθλήτριες πριν 20 χρόνια και τι αντιμετωπίζουν σήμερα. Πού εξελιχθήκαμε, πού μείναμε στάσιμοι, πού κάναμε βήματα πίσω; Ο ελληνικός γυναικείος αθλητισμός μέσα από κορυφαίες εκπροσώπους του, για το παρελθόν, το παρόν αλλά πάνω από όλα το μέλλον.

Ανάμεσα στις ομιλήτριες θα συναντήσουμε αθλήτριες που μέσα από την ιστορία τους θα ενδυναμώσουν όχι μόνο τις άλλες αθλήτριες αλλά και κάθε γυναίκα. Θα μοιραστούν την εμπειρία τους και το όραμά τους για ένα καλύτερο αύριο στον γυναικείο αθλητισμό.

Ο λόγος για τις Νικόλ Κυριακοπούλου (Κάτοχος μεταλλίων σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό στο επί κοντώ), Κέλλυ Λουφάκη (Παραολυμπιονίκης Ξιφασκίας), Γκρέτα Λυμπεροπούλου (Αθλήτρια τριάθλου), Σοφία Μπεκατώρου (Χρυσή Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας), Μορφούλα Ντώνα (Πρωταθλήτρια & Προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής), Μαρία Πολύζου (Πρωταθλήτρια Μαραθωνίου, Olympian, συγγραφέας), Ζωή Δημητράκου (Πρώην μπασκετμπολίστρια WNBA), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Δις Ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια, βάδην), Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Παραολυμπιονίκης κολύμβησης),
Φανή Χαλκιά (Χρυσή Ολυμπιονίκης 400 μέτρα εμπόδια), Ευαγγελία Ψάρρα (Πρωταθλήτρια Τοξοβολίας).

Επίσης, θα υπάρξει pop up panel για το ποδόσφαιρο γυναικών το οποίο «απογειώθηκε» σε παγκόσμιο επίπεδο την χρονιά που μας πέρασε. Θα δώσει το παρών η Διευθύνουσα Σύμβουλος της UEFA στο γυναικείο ποδόσφαιρο, Ναντίν Κέσλερ αλλά και η Σύμβουλος ποδοσφαίρου γυναικών της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ντολόρες Μαρτέλι οι οποίες θα συνομιλήσουν με γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

«Ο σκοπός από την πρώτη στιγμή είναι να γίνει θεσμός» ανέφερε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του συνεδρίου Βάσω Στασινού Νικοπολίδη στην «Πρωινή Ενημέρωση» του Καναλιού Ένα. «Ένα συνέδριο γίνεται για να υπάρχει σε διάρκεια χρόνου και να υπάρχει μία εξέλιξη. Και η εξέλιξη γίνεται μόνο με πράξεις» τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ