Ο Βασίλης Μπουλούμπασης μετρά είκοσι χρόνια επιτυχημένης πορείας ενώ είναι υπεύθυνος για τα πιο icononic look διάσημων Ελληνίδων. Ο Hair Stylist κατέχει το μυστικό για τέλεια μαλλιά και το μοιράζεται στο ΟΚ!.

Παρακολουθεί τις τάσεις της μόδας και με γνώμονα αυτές, δημιουργεί. Ωστόσο, προσαρμόζει κάθε φορά τα trends στο στυλ των γυναικών που χτενίζει, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά τους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αυτή την περίοδο συνεργάζεται με τις πιο δυναμικές γυναίκες της ελληνικής σόουμπιζ, όπως η Καίτη Γαρμπή, η Έλενα Τσαβαλιά, η Δέσποινα Βανδή, η Έλενα Χριστοπούλου κ.ά.

Ποιο κούρεμα μπορεί να υιοθετήσει μια γυναίκα που δεν θέλει να χάσει τo μήκος των μαλλιών της, αλλά θέλει να ακολουθήσει τις φετινές τάσεις;

Αρχικά να τονίσω ότι το κούρεμα επιλέγεται βάσει του σχήματος του προσώπου και της προσωπικότητας μιας γυναίκας. Παρακολουθώ πάντα τις τάσεις, λατρεύω τη μόδα, αλλά προσαρμόζω καθετί καινούριο στον χαρακτήρα κάθε γυναίκας. Είναι βασικό να μην αλλοιωθεί το στυλ που τη χαρακτηρίζει. Παρ’όλα αυτά, τα μακριά μαλλιά αποτελούν διαχρονική τάση, που την επιλέγουν πολλές γυναίκες. Ένας εύκολος τρόπος για να προσδώσουμε ενδιαφέρον και κίνηση είναι το φιλάρισμα. Τα γνωστά layers θα ανανεώσουν το κούρεμα χωρίς να χαθεί το μήκος τους.

Ποιο προϊόν περιποίησης δεν πρέπει να λείπει από κανένα νεσεσέρ;

Ένα πολύ ευεργετικό προϊόν για τα μαλλιά είναι το ξηρό λάδι ή μετάξι. Προσφέρει άμεση λείανση στα μαλλιά χωρίς να βαραίνει την τρίχα. Μπορεί να εφαρμοστεί μετά το λούσιμο, πριν ξεκινήσουμε το styling και μετά την ολοκλήρωση του χτενίσματος για φινίρισμα. Προσοχή, όμως, στη δεύτερη περίπτωση: η ποσότητα πρέπει να είναι μικρή, ώστε να μη λαδώσουν τα μαλλιά.

Το signature χτένισμά σου είναι οι κότσοι. Ποιο είναι το μυστικό για αυτό το hair look;

Δεν θα έλεγα ότι το signature χτένισμά μου είναι κότσοι. Έχουν μείνει στο μυαλό του κόσμου επειδή ως χτένισμα είναι εντυπωσιακό από τη φύση του. Signature χτενίσματα θεωρώ αυτά που είναι ανεπιτήδευτα και ανάλαφρα. Παρ’ όλα αυτά, το μυστικό για έναν επιτυχημένο κότσο κρύβεται στην προετοιμασία. Ξεκινάω πάντα χρησιμοποιώντας ρόλεϊ για να δώσω όγκο στη ρίζα και ανάλαφρες καμπύλες στην τρίχα.

Ποιο λάθος κάνουν συχνά οι γυναίκες και θα πρότεινες να το αποφεύγουν;

Αυτό που έχω εντοπίσει ως λάθος αφορά τη δεύτερη ημέρα ενός χτενίσματος. Πολλές γυναίκες για να διατηρήσουν το αποτέλεσμα ενός επαγγελματικού hairstyle χρησιμοποιούν εργαλεία styling και την επόμενη μέρα. Η θερμότητα σε στεγνά μαλλιά καταστρέφει την τρίχα και δημιουργεί ψαλίδα. Θα πρότεινα να αφήσουν τα μαλλιά τους ανάλαφρα τις επόμενες ημέρες.

Από τις τελευταίες σου συνεργασίες, ποια γυναίκα πιστεύεις ότι είναι η πιο τολμηρή σε ό,τι αφορά τα hairstyles;

Θα έλεγα η Έλενα Χριστοπούλου. Παρότι έχει κοντά μαλλιά, στις εμφανίσεις της στο My Style Rocks είχαμε συνεχώς διαφορετικές προτάσεις. Τολμά και υποστηρίζει πολλά και διαφορετικά στυλ.

Τι προτείνεις για νυφικά χτενίσματα φέτος;

Η επιλογή ενός νυφικού χτενίσματος γίνεται λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικούς παράγοντες. Πρώτος είναι το νυφικό που έχει επιλεγεί και δεύτερος το αξεσουάρ που θα το συνοδέψει. Επομένως δεν μπορώ να δώσω έναν γενικό κανόνα. Ωστόσο, οι φετινές τάσεις θέλουν πιο ανάλαφρα χτενίσματα. Κάποια δημοφιλή χαρακτηριστικά είναι οι κυματισμοί τύπου βαγκ, ο όγκος στη ρίζα και φυσικά η λάμψη.