Ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι και Μεσόγειο! Τα ζυμαρικά με κολοκυθάκια, ντοματίνια και ελιές συνδυάζουν την απλότητα με τη νοστιμιά.
Τα φρέσκα λαχανικά δίνουν ζωντάνια στο πιάτο, ενώ οι ελιές προσθέτουν εκείνη τη χαρακτηριστική πινελιά που απογειώνει τη γεύση. Μια γρήγορη, ελαφριά και θρεπτική συνταγή, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 400 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 300 γρ. κολοκυθάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. ντοματίνια
- 60 γρ. λευκό κρασί
- 200 γρ. νερό
- 1 κύβο κότας, προαιρετικά
- 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
- 2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
- 30-50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
Για το σερβίρισμα
- φέτα, τριμμένη
- φύλλα βασιλικού
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Πώς θα το φτιάξετε
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής όλο το λευκό μέρος και το μισό πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη το υπόλοιπο μέρος τους γιατί θα το χρειαστούμε στη συνέχεια.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια αρχικά κατά μήκος σε 4 κομμάτια και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Χοντροκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε ανακινώντας το.
- Προσθέτουμε το κρασί, το νερό και τον κύβο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε με την κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα.
- Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι που κρατήσαμε, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, βασιλικό και πιπέρι.
Δείτε αναλυτικά πως θα φτιάξετε την συνταγή
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης: Χωνάκια παγωτού cheesecake από τον Άκη Πετρετζίκη