Ετοιμαστείτε για μια συνταγή που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τα σνακ. Ξεχάστε τα έτοιμα πακέτα και ετοιμάστε τα πιο νόστιμα και υγιεινά κρακεράκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Αυτή η συνταγή Master Chef Ελισάβετ Κοντοκώστα είναι ιδανική για εκείνες τις στιγμές που θέλετε κάτι ελαφρύ, θρεπτικό και γεμάτο γεύση.
Τα κρακεράκια αυτά είναι φτιαγμένα με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, χωρίς περιττά συντηρητικά και πρόσθετα. Η βρώμη τους χαρίζει μια μοναδική, τραγανή υφή, ενώ το κίτρινο τυρί και η γλυκιά πάπρικα τα απογειώνουν γευστικά, κάνοντάς τα ακαταμάχητα.
Είτε τα πάρετε μαζί σας στο σχολείο ή τη δουλειά, είτε τα σερβίρετε σε μια απογευματινή συνάντηση με φίλους, είτε τα απολαύσετε απλά στον καναπέ με την οικογένειά σας, αυτά τα κρακεράκια θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ. Θα δείτε ότι η απλότητα της συνταγής κρύβει μέσα της μια απίστευτη νοστιμιά που θα σας κάνει να τα φτιάξετε ξανά και ξανά.
Υλικά
- 10 κουταλιές της σούπας (κ.σ.) βρώμη
- 1 κουταλάκι του γλυκού (κ.γ.) βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας (κ.σ.) κίτρινο τυρί τριμμένο (γκούντα ή ρεγκάτο)
- 8-12 κουταλιές της σούπας (κ.σ.) νερό
- Αλάτι
- Γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά τη βρώμη, το τριμμένο τυρί, το αλάτι και τη γλυκιά πάπρικα.
- Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το με τα δάχτυλά σας μέχρι να ενσωματωθεί με το μείγμα της βρώμης.
- Ρίχνετε σιγά-σιγά το νερό, ξεκινώντας με 8 κουταλιές της σούπας, και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτετε περισσότερο νερό, μία κουταλιά τη φορά, μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή υφή.
- Ανοίγετε τη ζύμη με έναν πλάστη σε λεπτό φύλλο, πάχους περίπου 2-3 χιλιοστών, ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας.
- Κόβετε τη ζύμη στο σχήμα που επιθυμείτε (τετράγωνα, ρόμβους, κλπ.) και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος των κρακερακιών.
- Αφήνετε τα κρακεράκια να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε επίσης: Λαχταριστά ντόνατς χωρίς ζάχαρη με 4 μόνο υλικά