Άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας της βασίλισσας Ελισάβετ έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατό της. Ένα από αυτά ήταν και οι διατροφικές της συνήθειες. Μια διατροφολόγος από την Αυστραλία αποκάλυψε μάλιστα ποια ήταν τα δυο μυστικά συστατικά που ήθελε πάντα η βασίλισσα Ελισάβετ στα αυγά σκραμπλ που έτρωγε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail η διατροφολόγος Λι Χολμς αποκάλυψε πως έπειτα από συνομιλία της με έναν από του σεφ τοπυ παλατιού, έμαθε ποια ήταν τα δυο μυστικά συστατικά για τα αυγά σκραμπλ της βασίλισσας Ελισάβετ. Και πρόκειται φυσικά για το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού.

«Πριν από μερικά χρόνια ένας από τους υπέροχους φίλους μου είχε την τύχη να γίνει μάγειρας της βασίλισσας και μοιράστηκε μαζί μου μια συνταγή για τα αγαπημένα της αυγά σκραμπλ», έγραψε στον ιστότοπό της η διατροφολόγος.

Δείτε πώς μπορείτε να τα φτιάξετε!

Υλικά

3 βιολογικά (καφέ) αυγά

1 κουταλιά της σούπας γάλα

Θαλασσινό αλάτι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο)

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού

Λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε λίγο θαλασσινό αλάτι για γεύση.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά, μετακινώντας τα γύρω από το τηγάνι αργά με μια σπάτουλα για να μην κολλήσουν στον πάτο.
  • Λίγο πριν αρχίσουν να δένουν προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και επιπλέον αλάτι, αν θέλουμε και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με πιπέρι και σχοινόπρασο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ