Αν αναζητάτε μια εύκολη, υγιεινή και πεντανόστιμη πρόταση για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, ο Άκης Πετρετζίκης έχει τη λύση.
Οι τορτίγιες με σπανάκι, γαλοπούλα και τυρί cottage που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης, είναι ιδανικές για όσους θέλουν κάτι ελαφρύ αλλά χορταστικό. Ετοιμάζονται γρήγορα, είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και θα γίνουν το νέο αγαπημένο σας σνακ.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 20 γρ. σπανάκι
- 6 ασπράδια
- 2 κ.σ. νιφάδες βρόμης
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι
- Για τη σύνθεση
- ½ αγγούρι
- 1 καρότο
- 150 γρ. τυρί cottage
- 100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
- 20 γρ. σαλάτα mix, baby
- χυμό λάιμ, από ½ λάιμ
- πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το σπανάκι, τα ασπράδια, τη βρόμη, αλάτι και πιπέρι, και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και το μισό μείγμα από τον πολυκόφτη, και το απλώνουμε να πάει παντού.
- Ψήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η επιφάνειά του.
- Αναποδογυρίζουμε την τορτίγια και ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Μεταφέρουμε την τορτίγια σε ένα πιάτο, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε το αγγούρι και το καρότο σε λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός πίλερ.
- Μοιράζουμε κατά μήκος στο κέντρο από τις τορτίγιες το τυρί cottage, τη γαλοπούλα, το αγγούρι, το καρότο και τα baby σαλατικά.
- Ρίχνουμε λίγο χυμό λάιμ, πασπαλίζουμε με πιπέρι, και τυλίγουμε τις τορτίγιες.
- Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης: Κέικ με γιαούρτι και ψητά λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη