Αν αναζητάτε μια εύκολη, υγιεινή και πεντανόστιμη πρόταση για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, ο Άκης Πετρετζίκης έχει τη λύση.

Οι τορτίγιες με σπανάκι, γαλοπούλα και τυρί cottage που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης, είναι ιδανικές για όσους θέλουν κάτι ελαφρύ αλλά χορταστικό. Ετοιμάζονται γρήγορα, είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και θα γίνουν το νέο αγαπημένο σας σνακ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 20 γρ. σπανάκι
  • 6 ασπράδια
  • 2 κ.σ. νιφάδες βρόμης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι
  • Για τη σύνθεση
  • ½ αγγούρι
  • 1 καρότο
  • 150 γρ. τυρί cottage
  • 100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
  • 20 γρ. σαλάτα mix, baby
  • χυμό λάιμ, από ½ λάιμ
  • πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το σπανάκι, τα ασπράδια, τη βρόμη, αλάτι και πιπέρι, και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά. 
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. 
  • Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και το μισό μείγμα από τον πολυκόφτη, και το απλώνουμε να πάει παντού.  
  • Ψήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η επιφάνειά του. 
  • Αναποδογυρίζουμε την τορτίγια και ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό. 
  • Μεταφέρουμε την τορτίγια σε ένα πιάτο, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε το αγγούρι και το καρότο σε λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός πίλερ. 
  • Μοιράζουμε κατά μήκος στο κέντρο από τις τορτίγιες το τυρί cottage, τη γαλοπούλα, το αγγούρι, το καρότο και τα baby σαλατικά. 
  • Ρίχνουμε λίγο χυμό λάιμ, πασπαλίζουμε με πιπέρι, και τυλίγουμε τις τορτίγιες. 
  • Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε. 

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης: Κέικ με γιαούρτι και ψητά λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ