Υλικά (Για 2 μερίδες)

  • Λίγο αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
  • 250 γραμμ. φύλλο σφολιάτας
  • 150 ml κρεμ φρες
  • 60 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 100 γραμμ. κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 200 γραμμ. σπαράγγια
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 μικρό αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ρίχνετε στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλεύρι και απλώνετε το φύλλο σφολιάτας.
  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τις άκρες (1-2 εκ.).
  4. Βάζετε προσεκτικά την ανοιγμένη σφολιάτα σε ένα ταψί, στο οποίο έχετε ήδη απλώσει αντικολλητικό χαρτί.
  5. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την κρεμ φρες και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.
  6. Απλώνετε το μείγμα της κρέμας πάνω στη σφολιάτα.
  7. Βάζετε από πάνω τις φέτες κολοκυθιού και τα σπαράγγια.
  8. Ανακατεύετε το γάλα με το χτυπημένο αυγό και με ένα πινέλο αλείφετε τις άκρες της σφολιάτας με το μείγμα.
  9. Ψήνετε την τάρτα στον φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα χρυσό-καφέ χρώμα.

Styling και συνταγές: Victoria Gray. Απόδοση: Αγάπη Σιώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ