Υλικά για 4 άτομα
- 450 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
- 60 ml χυμό λάιμ
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- 60 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γραμμ. ραβέντι κομμένο σε κομμάτια 2 εκατοστών
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 50 γραμμ. βούτυρο
- 150 γραμμ. τζίντζερ
- μπισκότα θρυμματισμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε ένα μπολ το τυρί, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, ανακατεύετε και κατόπιν βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
- Ρίχνετε το κομμένο ραβέντι, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα φέρνετε σε κατάσταση βρασμού. Μαγειρεύετε για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Όταν είναι έτοιμα, αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ψηθεί ελαφρώς και να καβουρντιστεί.
- Μοιράζετε το μείγμα μπισκότου σε 4 βαζάκια και αφήνετε να κρυώσει. Απλώνετε το τυρί και το λάιμ πάνω από τη βάση του μπισκότου.
- Προσθέτετε την κομπόστα ραβέντι πάνω από το τυρί. Παγώνετε τα βαζάκια τουλάχιστον για 20 λεπτά πριν σερβίρετε.