Υλικά για 4 άτομα

  • 450 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
  • 60 ml χυμό λάιμ
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γραμμ. ραβέντι κομμένο σε κομμάτια 2 εκατοστών
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 150 γραμμ. τζίντζερ
  • μπισκότα θρυμματισμένα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε σε ένα μπολ το τυρί, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, ανακατεύετε και κατόπιν βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
  3. Ρίχνετε το κομμένο ραβέντι, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα φέρνετε σε κατάσταση βρασμού. Μαγειρεύετε για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
  5. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ψηθεί ελαφρώς και να καβουρντιστεί.
  6. Μοιράζετε το μείγμα μπισκότου σε 4 βαζάκια και αφήνετε να κρυώσει. Απλώνετε το τυρί και το λάιμ πάνω από τη βάση του μπισκότου.
  7. Προσθέτετε την κομπόστα ραβέντι πάνω από το τυρί. Παγώνετε τα βαζάκια τουλάχιστον για 20 λεπτά πριν σερβίρετε.
Styling και συνταγές: Victoria Gray/ Απόδοση: Αγάπη Σιώρα/ Φωτογραφίες: Clive Shalice.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ