Με το σχολείο να ξεκινάει ξανά, ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ για τα παιδιά είναι απαραίτητο. Αυτά τα cookies είναι η τέλεια λύση: φτιάχνονται πανεύκολα, γίνονται αφράτα και σοκολατένια και θα κερδίσουν σίγουρα μικρούς και μεγάλους. Μπορείς να τα ετοιμάσεις μέσα σε λίγα λεπτά και να τα βάλεις σε τάπερ για το σχολείο ή να τα απολαύσεις μαζί με τον καφέ σου!
Υλικά (για περίπου 12 cookies):
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ. ζάχαρη καστανή
- 50 γρ. ζάχαρη λευκή
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κομμάτια σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
- Ενσωματώνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μείγμα του βουτύρου.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
- Με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε μικρούς λοφίσκους στο ταψί, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους.
- Ψήνουμε για 10–12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες.
- Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα ή τάπερ.
Tip: Διατηρούνται φρέσκα για 3–4 μέρες σε αεροστεγές δοχείο – ιδανικά για να τα παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο!
Διαβάστε επίσης: Λαχταριστά ντόνατς χωρίς ζάχαρη με 4 μόνο υλικά