Αν αγαπάτε τη σοκολάτα αλλά θέλετε ένα επιδόρπιο που να είναι ελαφρύ και απολαυστικό, τότε το σοκολατένιο semifreddo του Άκη Πετρετζίκη είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.
O Άκης Πετρετζίκης σας παρουσιάζει μια συνταγή που συνδυάζει τη βελούδινη υφή του παγωτού με την πλούσια γεύση της σοκολάτας, προσφέροντας μια δροσερή και γευστική εμπειρία για κάθε περίσταση.
Πως θα το φτιάξετε
- Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και σε κρόκους.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη, και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στον κάδο τους κρόκους, το κακάο και το τυρί κρέμα, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα μια σφιχτή κρέμα.
- Προσθέτουμε το 1/3 από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.
- Απλώνουμε διάφανη μεμβράνη σε μια φόρμα 10×30 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
- Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, λιωμένες κουβερτούρες και φύλλα δυόσμου.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 4 αυγά, μεσαία
- 160 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 280 γρ. τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
- φρέσκα μούρα
- 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- φύλλα δυόσμου
Δείτε πως θα φτιάξετε την συνταγή
Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο : akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης: Τορτίγιες από σπανάκι με γαλοπούλα και τυρί cottage από τον Άκη Πετρετζίκη