Αν ψάχνετε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας μέσα στο Σαββατοκύριακο σας έχουμε την τέλεια λύση. Η Κατερίνα Λένη ετοιμάζει λαχταριστά pancakes με σοκολάτα, μπισκότο και φρούτα του δάσους.

Για το πιο λαχταριστό brunch που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά, χωριστά κρόκους και ασπράδια
200 ml. γάλα πλήρες
Λίγο βούτυρο για το τηγάνι

Για το σερβίρισμα

100 γρ. μπισκότο τριμμένο, ό, τι σάς αρέσει
Φρούτα του δάσους, μύρτιλα, φράουλες και σμέουρα
300 – 350 γρ. κουβερτούρα της αρεσκείας σας, λευκή, υγείας ή γάλακτος
100 γρ. βούτυρο καρύδας

Εκτέλεση

  • Στο μίξερ βάζω το αλέυρι, το αλάτι, τους κρόκους αυγών, τη μισή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Τα χτυπώ καλά.
  • Ξεχωριστά χτυπώ στο μίξερ τα δυο ασπράδια από τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα. Και τα προσθέτω στο αρχικό μείγμα.
  • Με κυκλικές κινήσει ενσωματώνω τη μαρέγκα στην αρχική ζύμη.
  • Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο βούτηρο και το τοποθετώ σε μέτρια φωτιά. Βάζω λίγο από το μείγμα της ζύμης και φτιάχνω στρογγυλά pancakes.
  • Τα σερβίρω με λιωμένη σοκολάτα, μπισκότα και φρούντα του δάσους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ