Η σεφ Ελιδάβερτ Κωντοκώστα προτείνει αυτή τη βασιλόπιτα ως την πιο νόστιμη και εύκολη που μπορεί κανείς να φτιάξει. Ιδανική για τις γιορτές, με αρώματα πορτοκαλιού και τραγανά καρύδια, θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (μπορεί και μισό-μισό με βούτυρο)
  • 220 ml γάλα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 450 γρ. αλεύρι (φαρίνα)
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ. καρύδια τριμμένα

Για τη γαρνιτούρα:

  • Ζάχαρη άχνη
  • Φρούτα του δάσους
  • Φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Αλευρώνουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί (διάμετρος 30 εκ.) στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 175°C για 40-45 λεπτά.
  6. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά και βάζουμε μέσα το νόμισμα.
  7. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη, φρούτα του δάσους και φρέσκο δεντρολίβανο.

Διαβάστε επίσης: Συνταγή για κέικ μελομακάρονο χωρίς ζάχαρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ