Η σεφ Ελιδάβερτ Κωντοκώστα προτείνει αυτή τη βασιλόπιτα ως την πιο νόστιμη και εύκολη που μπορεί κανείς να φτιάξει. Ιδανική για τις γιορτές, με αρώματα πορτοκαλιού και τραγανά καρύδια, θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για το γιορτινό τραπέζι.
Υλικά:
- 4 αυγά
- 220 γρ. ζάχαρη
- 200 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (μπορεί και μισό-μισό με βούτυρο)
- 220 ml γάλα
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 450 γρ. αλεύρι (φαρίνα)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 150 γρ. καρύδια τριμμένα
Για τη γαρνιτούρα:
- Ζάχαρη άχνη
- Φρούτα του δάσους
- Φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αλευρώνουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί (διάμετρος 30 εκ.) στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 175°C για 40-45 λεπτά.
- Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά και βάζουμε μέσα το νόμισμα.
- Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη, φρούτα του δάσους και φρέσκο δεντρολίβανο.
Διαβάστε επίσης: Συνταγή για κέικ μελομακάρονο χωρίς ζάχαρη