Αν είστε λάτρεις του διαχρονικού γαλλικού γλυκού, τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε την πιο εύκολη συνταγή για κρεμ μπρουλέ του Άκη Πετρετζίκη, με τρία μόλις υλικά.

Υλικά:

  • 140 γρ. παγωτό βανίλια
  • 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • 2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ και το αφήνουμε να ξεπαγώσει τελείως.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C στον αέρα.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους στο μπολ με το παγωτό, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες για κρεμ μπρουλέ.
  • Μεταφέρουμε τις φόρμες στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την καίμε με ένα φλόγιστρο μέχρι να γίνει καραμέλα και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Το light παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε με τρία υλικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ