Αν αναρωτιέστε τι να πάρετε μαζί σας αύριο το γραφείο, ίσως μια μακαρονοσαλάτα σας λύσει τα χέρια. Η πανεύκολη και θρεπτική high protein μακαρονοσαλάτα με πένες ολικής άλεσης, τουρσί λαχανικών, τόνο με φακές και κολοκύθα και dressing μουστάρδας από τον Άκη Πετρετζίκη είναι αυτή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Για το τουρσί λαχανικών

  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 75 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. νερό
  • 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 15 γρ. αλάτι

Για το dressing μουστάρδας

  • 10 γρ. μέλι
  • 15 γρ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. πένες ολικής άλεσης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το πράσινο μέρος
  • 280 γρ. τόνο, σε κονσέρβα, με φακές Beluga και κολοκύθα

Πώς θα τη φτιάξετε

Για τα λαχανικά τουρσί

  • Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ξίδι, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι, τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Κόβουμε το καρότο αρχικά στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες σε σχήμα μισοφέγγαρου.
  • Κόβουμε και το κρεμμύδι με τον ίδιο τρόπο και τα ρίχνουμε και τα 2 στο κατσαρολάκι.
  • Αφήνουμε να πάρει μια δεύτερη βράση και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και σουρώνουμε τα λαχανικά.

Για τα ζυμαρικά

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Ρίχνουμε αλάτι και τις πένες, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τοποθετούμε το σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό για να τα κρυώσουμε.

Για το dressing μουστάρδας

  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Για τη σύνθεση

  • Ρίχνουμε στο μπολ με το dressing τα ζυμαρικά και τα λαχανικά τουρσί.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης: Σαλάτα με πεπόνι και προσούτο: Εύκολη και δροσιστική συνταγή