Ο executive chef του Blue Jasmine Boutique Hotel στη Σκάλα Κεφαλονιάς Δημήτρης Νίκαινας ξέρει την απόλυτη «ένοχη απόλαυση» του καλοκαιρινού brunch.

Υλικά

  • 1 φλιτζ. πλήρες γάλα
  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 βανιλίνη
  • Φράουλες
  • Σοκολάτα λιωμένη
  • Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε μια βαθιά λεκάνη (μπασίνα) ανακατεύετε όλα τα υλικά απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Με ένα πινελάκι περνάτε με λίγο λάδι (κατά προτίμηση ηλιέλαιο) το τηγάνι και το αφήνετε να κάψει για να μην κολλήσουν τα pancakes.
  3. Ρίχνετε 1 1/2 κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το στρώνετε προσεκτικά για να αποκτήσει στρογγυλό σχήμα.
  4. Μόλις ροδοκοκκινήσει από τη μία πλευρά, γυρίζετε το pancake από την άλλη. Το ίδιο κάνετε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
  5. Κόβετε τις φράουλες σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετείτε ενδιάμεσα σε δύο pancakes.
  6. Προσθέτετε μια καλή κουταλιά της σούπας λιωμένη σοκολάτα πάνω από τις τηγανίτες και τις επαλείφετε.
  7. Σερβίρετε με μία φράουλα πάνω από τη σοκολάτα και λίγη άχνη ζάχαρη στο πιάτο.
Ο σεφ Δημήτρης Νίκαινας. (@chef_dimitris_nikainas)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ